Thrianta levert veel strijd zonder overwinning

Afgelopen zaterdag stond er een mooie wedstrijd, tegen de koploper, op het programma voor Kv Thrianta. Deze werd gespeeld tegen Invicta/Frigro in het Friese dorpje Kollum.
De aanval bestond uit: Wouter Neutel, Jari Kramer, Desiree v/d Hoop en Marleen van Genderen. In de verdediging van het Hoogeveense vlaggenschip begonnen: Maarten Stam, Damian Prinsse, Kimberley v/d Hoop en Merel Bruinsma.
In het begin van de wedstrijd ging het erg gelijk op. Na een 1-0 achterstand in de eerste minuut, bedroeg de stand na 8 minuten 3-3. In de 10e minuut wist Invicta de voorsprong te pakken en hield deze vol tot aan de rust. Thrianta ging de rust in met een 10-8 achterstand.
Na een aantal motiverende woorden van de aanvoedster en trainers Bruins Slot en Swiers, ging het vlaggenschip er weer met volle moed tegenaan. Damian Prinsse werd na de rust gewisseld voor Robin Lichtendonk wegens een blessure.
Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam uit handen van Maarten Stam die de stand naar 10-9 wist te trekken. Na slechts 2 minuten in de tweede helft wist Thrianta door middel van Wouter Neutel de stand gelijk te trekken naar een stand van 11-11. Thrianta leefde met de hele selectie en de teamspirit lag erg hoog. Invicta/Frigro liet het er niet bij zitten en bleef scoren tot het einde. Dit resulteerde uiteindelijk helaas in een 22-18 nederlaag voor het vlaggenschip uit Hoogeveen.

Het tweede heeft een mooie wedstrijd gespeeld dat eindigde in een stand van 14-14. Hierdoor blijven beide ploegen gedeeld koploper. Volgende week speelt het tweede in Harich om 17:00 uur. Het eerste zal zich klaarmaken voor de wedstrijd tegen WSS. Deze wordt in Oude Pekela gespeeld om 15:30 uur.