HHV weet te winnen van Zwart wit

Afgelopen zaterdag speelde HHV 1 haar tweede uitwedstrijd van het seizoen tegen Zwart-Wit uit Delden. Na de ruime winst van vorige week tegen DUKO was HHV 1 ook dit keer van plan om de punten voor zichzelf te houden. Om 17.00 floot scheidsrechter S. Roemers de wedstrijd in.

In de aanval startten Jarno Hein, Sem Dekker, Mandy Schuring en Laura Doldersum. In de verdediging startten Corneel Kikkert, Ruben Biemolt, Birgit Strijker en Estelle Boes.

Tijdens de voorbespreking vertelde trainer Rick Duinkerken dat het spelletje van Zwart-Wit ten opzichte van vorig seizoen erg was veranderd. Eerder speelde Zwart-Wit vooral vanuit het achterverdedigen, terwijl onder leiding van een nieuwe coach het team vooral meer bezig was met het voorverdedigen en meer in de ballijn zitten. Dat is ook de manier van spelen die wij de laatste wedstrijden inzetten. We zullen dus op alle gebieden net wat scherper moeten zijn dan onze tegenstander Zwart-Wit.

De eerste aanval van Zwart-Wit leidde gelijk tot een 1-0 voorsprong. Hier wist Sem Dekker gelijk op te antwoorden met een afstandsschot, 1-1. Daarna was het HHV die de leiding nam en een aantal keer de korf wist te vinden, 2-5. Dit was onder andere door een doelpunt van Jarno Hein, Sem Dekker, Ruben Biemolt en Corneel Kikkert. De dames waren hierbij belangrijk voor de assist. Deze voorsprong was helaas van korte duur, want Zwart-Wit kwam door een aantal afstandsschoten weer op een voorsprong van 7-6. Tot aan de rust was het een gelijk opgaande serie van doelpunten, waardoor er ook met een gelijkwaardige stand van 9-9 werd gerust.

In de rust vertelde Rick Duinkerken dat we met meer pit moesten spelen. We stonden enkele keren voor, maar gaven dit elke keer weer weg. Ook gaf Rick aan dat we niet alleen de aangeef eruit moesten houden, maar ook meer druk op de werparm moesten geven. Zwart-Wit scoorde vooral vanuit een assist aan de zijkant. Het was niet nodig om hier in Delden de wedstrijd te verliezen.

Vol goede moed kwam HHV 1 het veld weer op. De serie van gelijk opgaande doelpunten zette zich voort. Dit leidde na een paar minuten tot een stand van 11-11. Gelukkig brak HHV deze reeks door drie doelpunten te scoren, 11-14. Lange tijd daarna werd er niet gescoord. Het duurde meer dan 10 minuten voordat er weer gescoord werd door beide ploegen. Laura Doldersum scoorde een strafworp voor HHV en Zwart-Wit scoorde een mooi afstandsschot, 12-15. Daarna scoorden beide ploegen nog een aantal keer. Het laatste doelpunt van HHV was een omdraaibal van Estelle Boes. Het lukte Zwart-Wit nog om in de laatste seconden van de wedstrijd een ver afstandsschot te scoren. Dit leidde uiteindelijk in een stand van 15-17 in het voordeel van HHV. Hiermee floot ook scheidsrechter S. Roemers de wedstrijd af. Jorn Schiphof en Gerwin Hummel hebben ook nog hun minuten kunnen meepakken in de wedstrijd van HHV 1.

Volgende week speelt HHV 1 nogmaals een uitwedstrijd. Ditmaal is Rheko 1 uit Rheden de tegenstander. Aanvang van deze wedstrijd is 15.30. We hopen de laatste wedstrijden in aanloop naar

de zaalcompetitie nog te kunnen winnen. Zo kunnen we nog aansluiting houden bij de top 3.

Jammer genoeg wist HHV 2 niet te winnen van Zwart-Wit 2. Dit leidde tot een stand van 20-9. HHV 2 speelt volgende week ook in Rheden tegen Rheko 2. Aanvang van deze wedstrijd is 14.10.