Amusement

Theater programmering 14 oktober – 22 oktober 2022

Blind Date | met o.a. Brigitte Heitzer en Freek Bartels

Foto: Roy Beusker

Vrijdag 14 oktober | 20.00 uur | musical

Een vrolijke, nieuwe musical comedy voor iedereen die verliefd was, is of het nog mag worden. Over de ongelukken en fouten van blind dates. Want is daten zonder vooroordelen nog wel mogelijk? Je wijst de liefde van je leven al om het minste of geringste af, doordat daten een zaak is van computers en apps op je telefoon. Deze komische musical vertelt het verhaal over twee dolende, eenzame zielen die zo graag tegen iemand aan willen kruipen op de bank met een goede Netflix-serie. Met Brigitte Heitzer, Freek Bartels, Sanne Franssen en liveband.

 

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

 

The music of Neil Diamond | by Bobby Bruce

The Music of Neil Diamond-De Tamboer- Allen Dye (1)

Vrijdag 14 oktober | 20.15 uur | muziek

Canadese topzanger Bobby Bruce – alias Nearly Neil – kruipt zo enthousiast en geraffineerd in de huid van popicoon Neil Diamond, dat de rocker er zelf verlegen van zou worden. Bobby Bruce legt de lat hoog in zijn authentieke ode aan het Diamond songbook. Natuurlijk hoor je gouden songs als Sweet Caroline, Skybird, I’m a Believer en Beautiful Noise. In deze huiveringwekkend mooie Neil-interpretatie met de perfecte stem, outfit en performance neemt Bobby je mee naar de hoogtijdagen van de rocklegende.

Bobby Bruce maakte in 1994 in Las Vegas een vliegende start met de show Legends in concert. Sinds 1997 trekt hij samen met zijn Solitary band met een ode aan zijn idool Neil langs wereldwijde podia. Hij speelde al voor een uitzinnig 20.000-koppig publiek, gaf privéconcerten voor koningshuizen en stond op grote popfestivals. Bobby Bruce is met zijn onnavolgbare talent zelf uitgegroeid tot icoon, die nog steeds de muzikale schatten van een legende levend houdt. “Wie zijn of haar ogen sloot, hoorde Neil Diamond in zijn beste jaren. Misschien nog wel iets beter dan de echte.” – Nederlands Dagblad

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

 

Erik Neimeijer | A sincere tribute to Willie Nelson Zaterdag 15 oktober | 20.15 uur | muziek

Ruwe bolster, blanke pit, bekend van de Bökkers. Gitarist en kunstenaar Erik Neimeijer brengt een oprechte ode aan één van de beste Amerikaanse songwriters: Willie Nelson. Zijn liedjes werden dan ook door tal van andere artiesten uitgevoerd. Always on my mind (Elvis Presley, Pet Shop Boys, Crazy (Patsy Cline), On the Road Again, To All The Girls I’ve Loved Before (duet met Julio Iglesias). Een soloprogramma sfeervol gearrangeerd, waarbij Erik zichzelf begeleid op piano en gitaar.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

 

 

Släpstick | The Roaring Twenties.  Zaterdag 15 oktober | 20.00 uur | show / cirque nouveau

SLAPSTICK_Fotograaf-Jaap-Reedijk

Welkom in het theater bij een onovertroffen, magnifieke, chique, swingende, zingende, roerende, ontroerende belevenis: the Roaring Twenties. Släpstick (voorheen Wëreldbänd) belooft een avond als nooit tevoren met deze jubileumshow, waarin de gloriedagen van de slapstick even fijnzinnig als elegant herleven. Tijdens dit feestelijke bal waan jij je in de jaren ‘20 van de vorige eeuw. Draai je wederhelft rond op de buzzing beat van de dansorkesten. Baad in de pracht en praal van de Jugendstil feestzaal. Zwelg in de decadentie van de upper class. De Tamboer pakt deze avond uit door het theater om te toveren tot een ware jaren ’20 club met veel extra vermaak en live muziek voor en na afloop van de voorstelling. Deze feestavond start al om 19.00 uur. Trek je feestkleding aan en betreed de rode loper voor een heerlijke avond uit en een show van wereldformaat met een grandioze choreografie.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

Pareidolia | La Llave Maestra [IN DE HERFSTVAKANTIE] Zondag 16 oktober | 15.00 uur | jeugdvoorstelling 5+

Pareidolia_Fotograaf-Michael-Galvez

Gezellig naar het theater in de herfstvakantie. Kijk eens goed naar wat je ziet! Een jas wordt een zanger, een tutu, een struisvogel, een papieren zak wordt een monster. Of zie jij nog iets anders? Ga mee op reis naar de verbeelding. Zonder woorden, je hoeft alleen maar op een speelse manier naar dingen te kijken. Pareidolia is een onvergetelijke ode aan de verbeeldende fantastie! Het Spaans-Chileense gezelschap La llave maestra maakt fascinerende visuele voorstellingen met objecten, maskers, poppen en stoffen. Mime, figurentheater en clownerie worden met een verbluffende bewegingstaal gecombineerd. In deze wereld is alles mogelijk.

 

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 


Peppa Pig | Schoolreisje naar het strand  [IN DE HERFSTVAKANTIE] Dinsdag 18 oktober | 14.00 uur | jeugdvoorstelling 2+

Peppa-Pig-Live-Fotograaf-Wim-Lanser

Gezellig naar het theater in de herfstvakantie. Spelletjes spelen, avonturen beleven en in modderplassen springen. Het ondeugende, kleine varkentje Peppa Pig en haar vriendjes gaan op schoolreisje en jij kunt erbij zijn! Rugtassen om, lunchtrommels in de hand, juffrouw Konijn achter het stuur: vandaag is de grote dag! Het spannende avontuur begint al in de bus, het wordt een rit om nooit te vergeten. Zing en dans mee met de leukste meezingliedjes en meedoedansjes. Laat je verrassen door kleurrijke decors, vrolijke varkentjeshumor en grote modderplassen in de nieuwe Peppa Pig familiemusical.

Na afloop mag iedereen op de foto met Peppa tijdens de gezellige Meet & Greet.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 


Beertje en de Apenstreken  Juffrouw van Dale vertelt verhalen [IN DE HERFSTVAKANTIE]
Vrijdag 21 oktober | 14.30 uur | jeugdvoorstelling 3+

Gezellig naar het theater in de herfstvakantie. Juffrouw Van Dale (Babette van Veen) is een echte voorleesjuf, ze woont in de bibliotheek en soms, heel soms komt ze tevoorschijn om zomaar een verhaaltje voor te lezen. Als Juffrouw Van Dale haar neus laat zien, weet je dat er een mooi verhaal op komst is. Dit keer gaat ze voorlezen uit het boek ‘Beertje en de apenstreken’. Beertjes papa is dierenarts in een heel groot dierenpark waar alle dieren los mogen lopen. Dieren beleven ook wel eens avonturen, daar weet Beertje alles van want op zaterdag mag ze mee om papa te helpen in het dierenpark!

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 


ACINDC | Tribute to AC/DC Vrijdag 21 oktober | 20.15 uur | muziek

 

ACinDC_fotograaf-No-Pics-Photography

Zet je schrap voor de ultieme AC/DC tribute. Deze speciale cocktail bestaat uit de ritmesectie van ACTION IN DC, de Bon Scott performer John Blandford en de energieke Erwin Wuite als Angus. ACinDC staat garant voor een spetterende AC/DC show. De rockers hebben al tientallen jaren podiumervaring als AC/DC tributeband en dat proef je. Songs van Brian Johnson als Bon Scott worden verweven met AC/DC songs tot een power-set. Laat je verrassen door deze fantastische tribute, die zowel muzikaal als visueel helemaal naar AC/DC smaakt.

 

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 


SIMONE KLEINSMA | Verder  Zaterdag 22 oktober | 20.00 uur | show/muziek

Simone Kleinsma keert in 2022 wegens groot succes terug naar de theaters met haar voorstelling VERDER, samen met muzikanten Menno Theunissen en Maria Martinez Payà. “Een kunststukje” oordeelde het AD (5 sterren). Simone vertelt in VERDER haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws. Simone neemt je mee in haar verhaal, waarbij muziek uiteraard een grote rol speelt. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 


THE FORTUNATE SONS | CCR, 50 YEARS OF ROCK-‘N-ROLL HISTORY  Zaterdag 22 oktober | 20.15 uur | muziek

In 2022 is het alweer 50 jaar geleden dat er een einde kwam aan het bestaan van Creedence Clearwater Revival. De band schreef in een korte, maar hevige tijd een reeks onverwoestbare klassiekers op haar naam. Bad moon rising, Proud Mary en Who’ll stop the rain. Deze klassiekers staan bij jong en oud in het muzikale geheugen gegrift. Vanwege dit jubileum speelt en vertelt de Nederlandse band The Fortunate Sons het complete verhaal van CCR. Ze duiken een halve eeuw terug in de tijd, toen John Fogerty en zijn schoolvrienden uit El Cerrito uitgroeiden tot één van de meest succesvolle Amerikaanse bands.  Voor tickets en info www.detamboer.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: