Amusement

Succesvolle editie van Irish Festival had het bier uitverkocht

Hoogeveen – Op zaterdag 1 oktober was het na drie jaar eindelijk weer tijd voor Irish Festival in Theater De Tamboer. Dat mensen er naar uit hebben gekeken was erg goed te merken aan de drukte en de gezellige sfeer. Het was zelfs zo gezellig, dat halverwege de avond het Guinness bier was uitverkocht en de Irish bar over moest naar Kilkenny Irish Red Ale. In totaal zijn er 1200 kaarten verkocht voor het festival.

Om 8 uur in de avond trapte de band The Fox & Bucks het Irish Festival af in de forumfoyer. Chris Leonard -de zoon van welbekende Paddy Leonard van de band Dubh Linn- werd razend populair na zijn deelname aan X-Factor en speelt een mix van Ierse muziek, country en indie. Het theater was aan het begin van zijn optreden al goed vol en de rij voor de festivalmunten liep al gauw op tot aan de kaartcontrole bij binnenkomst. The Fox & Bucks had nog een tweede optreden in de foyer, na afloop van de optredens van Keltic Kats en Island Songs.

Een half uurtje later, om half 9, begon ook de Ierse band Keltic Kats aan hun optreden in de Tamboerzaal. Traditionele meezingers doen het elk jaar goed op het Irish Festival en de band is dan ook een welbekend fenomeen. Ze begonnen het optreden relatief rustig en bouwden de sfeer op een mooi tempo op. De zaal stroomde dan ook al gauw vol nadat The Fox & Bucks hun optreden had afgesloten.

Om kwart voor 9 begon ook Island Songs aan hun optreden in de Passagezaal. De band is een mix van Ierse, Griekse en Nederlandse leden en zij spelen muziek uit Kreta en Ierland. Traditionele muziek, maar ook meer experimentele muziek kwam voorbij, met een klassiek gevoel van eilandmuziek. De broers Adonis en Nikos Xylouris komen van Kreta en behoren tot de beroemdste muziekfamilie van Kreta. John Joe Kelly en Emmy Storms komen uit Ierland. En de band werd vanavond geleid door de Nederlandse componist en pianist Julian Schneemann. De band speelde nog een tweede keer in de Passagezaal vanaf kwart over 10.

Om 10 uur begon misschien wel de meest bekende band van het Irish Festival, door de presentator in de tamboerzaal lovend de ‘huisband’ van het festival genoemd. Dubh Linn is een band die elk jaar terugkeert op het festival en Declan, Paddy en Sean behoeven dan ook eigenlijk geen introductie meer. De Ierse band vult hun optredens met Ierse ballads en meezingers. De band zong ook dit jaar weer het iconische nummer ‘Little café by the harbour’ waarbij zij het publiek vroegen om het nummer in het Nederlands mee te zingen.

Boxing Banjo mocht de optreden in de forumfoyer afsluiten om 11 uur. Broers Dara en Mick Healy, Jospeh McNulty en Seán O’Meara -afkomstig van de Westkust van Ierland- maken een mix van Ierse muziek en zang, old time en bluegrass. De band werd hartelijk ontvangen door het publiek, waarvan een groot deel meedanste met de up-beat muziek.

De laatste band van de avond was Drops of Green, met vijf Ieren uit Laois, Kilkenny en Waterford. De band zong veel klassieke Ierse muziek in een vrolijk jasje en gaven een fantastisch optreden in de Tamboerzaal. De avond sloten ze af in samenwerking met de heren van Dubh Linn, een ultieme ervaring voor het publiek dat elk nummer trouw meezong en mee danste.

Foto’s door GD Fotografie & CapturedByMark.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen