Basisschool voor Oekraïense kinderen binnenkort open

De schoolbesturen PricoH en Bijeen, de stichting Herderskinderen en de gemeente Hoogeveen hebben een akkoord bereikt om binnen enkele weken een basisschool voor Oekraïense kinderen te openen. Herderskinderen en schoolbesturen gaan samenwerken op de inzet van personeel en op het lesprogramma. Ook zorgen ze samen voor de inrichting van de school, in de voormalige vaccinatielocatie aan De Vos van Steenwijklaan 73 in Hoogeveen.

Gelijkwaardige kans krijgen
Wethouder Mark Tuit: ‘We zijn heel blij dat partijen elkaar zo goed weten te vinden. De kinderen voor wie de school bestemd is, hebben veel meegemaakt. We kunnen ze nu rust, structuur en goed onderwijs bieden in de nieuwe school. Ieder werkt daarin samen vanuit een eigen rol en verantwoordelijkheid. Als gemeente zorgen we voor het gebouw. De schoolbesturen nemen verantwoordelijkheid voor het onderwijs. En fantastisch is dat Herderskinderen kan helpen met het lesprogramma en de inzet van personeel, die bij de schoolbesturen in dienst gaan komen. Heel mooi om te zien dat we samen het belang van de Oekraïense kinderen vooropstellen.’

Jaqueline Verheggen van Bijeen: “Als Bijeen en PricoH zijn we blij met de samenwerking met Herderskinderen en de Oekraïense gemeenschap. Personeel is schaars immers. Gelukkig biedt het rijk ons de ruimte voor een flexibele samenwerking. We hopen snel open te gaan voor deze kinderen.’

Daniela Bolks en Janny Kleine van de stichting Herderskinderen: ‘In verbondenheid met elkaar zetten wij in op het Oekraïense kind dat gescheiden is geraakt van het dagelijks leven in Oekraïne. Wij als partners willen het kind in kwestie, handvaten en vertrouwen bieden om hun bestaan op te bouwen. Daarbij zijn we gericht op een onderwijsklimaat dat warm en betrokken van aard is!’.

Noodzaak
De komst van basisschool voor Oekraïense kinderen is noodzakelijk, doordat de huidige twee locaties voor anderstaligen van PricoH en Bijeen vol zitten. Dit komt door de toenemende instroom van Oekraïense kinderen en de onzekerheid over hoe lang opvang in Nederland en deze regio nodig blijft. Verder zijn de verwachtingen dat de school een regiofunctie kan gaan vervullen en de instroom van Oekraïense kinderen zal toenemen door de aanstaande winter.

Vragen en aanmeldingen
Voor vragen kan u terecht bij PricoH en Bijeen via telefoonnummer 0528-234494. Aanmelden van kinderen kan door een e-mail te sturen naar: t.grond@pricoh.nl. Herderskinderen is voor verder informatie bereikbaar via info.Stherderskinderen@gmail.com.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord