Noordscheschut bekert verder ondanks nederlaag tegen DZOH

Op een druilerig sportpark De Meulewieke heeft Noordscheschut afgelopen zaterdag met 1 – 2 verloren van DZOH. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. Door de overwinning gaan beide teams een ronde verder.

Noordscheschut stond met enkele wijzigingen aan de aftrap. Trainer Berry Zandink wilde van start gaan met het team dat hij ook volgende week, de competitiestart tegen WHC, binnen de lijnen kan brengen. Het eerste noemenswaardige wapenfeit kwam vanuit een scherp aangesneden hoekschop van Ramon Brakel. Tussen een wirwar van hoofden belandde een kopbal van Rick Veldman op de paal.

Aan de andere zijde waren de bezoekers wel meteen trefzeker. Een vlijmscherpe counter, na een zwakke voorzet en foutief instappen, bracht de 0 – 1 voor DZOH op het scorebord. Een paar minuten later was Noordscheschut dicht bij de gelijkmaker. Ditmaal bereikte een voorzet van Brakel het hoofd van Mees Vos. Diens kopbal scheerde rakelings over de deklat.

Na een klein half uur spelen werd spits Danny Kiekebelt eigenhandig uitgekleed door een verdediger van DZOH. De overduidelijke strafschop werd weggewuifd door arbiter Bouw, tot ontsteltenis van alles en iedereen die Noordscheschut een warm hart toedraagt.

De wedstrijd kabbelde voort, het spel golfde op-en-neer. In de 40e minuut kwamen de bezoekers uit de Drentse zuidoosthoek op een 0 – 2 voorsprong. Na lankmoedig ingrijpen op de rechterflank werd het speeltuig eenvoudig langs de uitstormende Roy Boertien geschoven.

In de rust voerde Zandink enkele wisselingen toe. Het spelbeeld bleef nagenoeg hetzelfde, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Kiekebelt leek de aansluitingstreffer aan te tekenen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een vrije bal van Brakel ging langs de verkeerde kant van het aluminium.

Na ruim een uur spelen moest DZOH noodgedwongen verder met tien man. Een enthousiaste tackle op de ingevallen Nick Koster werd bestraft met een rode prent. Enkele minuten later leek een andere invaller de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Een inzet van Rijnald Vos kon van dichtbij worden gekeerd, al had de sluitpost van DZOH hier zelf geen weet van. De thuisploeg draaide de duimschroeven verder aan. Een inzet van Koster spatte uiteen op kruising, een kopbal van Rijnald Vos ging voorlangs en ook een stijlvolle omhaal van  Koster stierf in schoonheid.

In de 85e minuut was het dan toch raak. Een voorzet van Dennis Hooijer belandde voor de voeten van Koster, die op zijn beurt de 1-2 in de verre hoek volleerde. Verder kwam de thuisploeg niet. Beide teams een ronde verder. Volgende week wacht Noordscheschut de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen WHC.