Algemeen

Kledingbank in Hoogeveen dreigt dakloos te worden juist nu er steeds meer aanvragen komen

De Kledingbank, die gevestigd is aan de Fabrieksweg 2a , dreigt dakloos te worden. Het pand is dermate slecht dat het dak flink doorbuigt en het lekt aan vele kanten. Tevens is het niet warm te stoken voor de 30 vrijwilligers die er om beurten werken, om gezinnen uit de omgeving Hoogeveen te helpen aan tweedehands kleding. Op dit moment hebben we meer dan 700 inschrijvingen en elke week komen er nieuwe inschrijvingen bij vertelt Johan Veenstra, secretaris van de Kledingbank.

Het zijn nu vooral groepen die nooit gebruik hebben hoeven maken van de kledingbank, maar door de hoge energie kosten en kosten van boodschappen komen mensen gewoon geld tekort. Denk daarbij aan iemand met een AOW, met een huurhuisje met huursubsidie, die ineens van 150 euro naar 450 euro energie gaat en soms nog hoger. Deze mensen willen we graag helpen, daarom vragen we de inwoners van Hoogeveen ook: als jullie goede gebruikte kleding /schoenen / dekbedovertrekken hebben, deze te brengen naar de kledingbank of te deponeren in onze kledingbak. De locatie daarvan kunt u vinden op www.kledingbankdrenthe.nl

We roepen verder de gemeente Hoogeveen op om ons te helpen aan een nieuw onderkomen. Tot nu toe hebben we ons steeds zelf goed kunnen reden , maar we zijn nu echt de hulp van de Gemeente Hoogeveen nodig om ons werk voort te zetten. Anders houdt het op voor de kledingbank in Hoogeveen, terwijl we juist nu hard nodig zijn.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: