Wat mag er in de bestgoed tas ?

Kent u de BESTgoed-tas al? U herkent het vast: u hebt een zolder of kelder vol met oude boeken, elektronische apparatuur, speelgoed en textiel. Spullen waar u niks meer mee doet. Weggooien is zonde, want de spullen zijn prima opnieuw te gebruiken.

U kunt dan de BESTgoed-tas gebruiken om deze spullen in te verzamelen en aan te bieden aan de Restgoedwagen. Kringloopwarenhuis Het Goed zamelt met deze Restgoedwagen niet alleen uw BESTgoed-tassen in maar ook oud papier, klein huisraad, tuinstoelen en metalen.

WAT MAG ER IN DE BESTGOED-TAS?

In de BESTgoed-tas mogen boeken, ongeacht de staat waarin ze verkeren. Ook oude elektrische apparaten kunnen erin; het gaat dan om artikelen met een stekker, maar ook alles waar een batterij of accu in zit of zat. Kapotte apparaten zijn ook welkom.
Verder mag er textiel in: kleding, gordijnen, lakens, schoenen, tassen en riemen. Voorwaarde is dat het in de tas past en de tas ook dicht kan.

HET GOED ZAMELT IN

Uw spullen worden door kringloopwarenhuis Het Goed ingezameld met behulp van de Restgoedwagen en gesorteerd. Spullen die herbruikbaar zijn, worden verkocht in de winkel aan de Kanaalweg 2 in Hoogeveen. Spullen die niet in de winkel kunnen worden verkocht, worden gerecycled.

INZAMELDAG De BESTgoed-tas wordt ingezameld door de Restgoedwagen. De inzameldagen van de Restgoedwagen vindt u op de Afvalkalender 2018. De Afvalkalender kunt u raadplegen op www.areareiniging.nl of www.sorteermee.nl. U kunt ook via uw AfvalApp zien op welke dag de Restgoedwagen bij u langskomt. Op inzameldagen kunt u de BESTgoed-tas voor 8:30 uur aan de straat zetten.
BESTgoed-tassen zijn gratis verkrijgbaar bij: – Kringloopbedrijf Het Goed, Kanaalweg 2; – Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24; – Milieustraat, Vos van Steenwijklaan 75; – Via de Afval App van Area.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord