Echtpaar Schonewille-Groote viert 60 jaar huwelijk

Tiendeveen –  60 jaar geleden traden Dhr. Schonewille en Mevr. Groote op 12 september in het huwelijksbootje.

Namens de gemeente Hoogeveen bracht Burgemeester Karel Loohuis vandaag  het echtpaar een bezoek om hun te feliciteren met hun 60 jarig huwelijk.
Onder het genot van een kopje koffie en een gebakje werden vandaag mooie herinneringen samen met de Burgemeester opgehaald.
Mooie reisverhalen waar ze ontzettend van hebben genoten en mooie landen over de wereld hebben mogen bezoeken kwamen voorbij.

Geert Schonewille (83) en Trijntje Schonewille – Groote (82) hebben elkaar op maandag 12 september 1962  precies 60 jaar geleden het ja-woord gegeven. Geert werd geboren op 15 december 1983 in Hoogeveen. Trijntje op 28 september 1939 in Tiendeveen. Ze hebben elkaar leren kennen op de hoofdstraat in Hoogeveen.  Na hun trouwen gingen ze in Tiendeveen wonen en daar wonen ze nu nog steeds. Geert heeft gewerkt bij timmerfabriek Zwiers. Nadat deze failliet ging is hij metselaar geworden en werkte hij bij verschillende bedrijven. Trijntje werkte bij verschillende gezinnen in de huishouding. Na de geboorte van hun zoon is ze gestopt meter werken en zorgde ze voor het gezin. Samen kregen ze nog een dochter en 3 zonen. Het gezin werd uitgebreid met 1 schoonzoon en 4 schoondochters, 14 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen, en er is er nog 1 op komst. Ze wonen zelfstandig in goede gezondheid. Met het hele gezin volgt nog een feest.

Foto Paula: Bansema

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord