Algemeen

Leerlingen van De Mozaïek en De Oostenbrink uit Hollandscheveld steken handen uit mouwen tijdens Nationale Boomfeestdag

Hollandscheveld – Leerlingen van De Mozaïek en De Oostenbrink uit Hollandscheveld staken vandaag op de Nationale Boomfeestdag de handen uit de mouwen op recreatiegebied Schoonhoven in Hollandscheveld. Ook gedeputeerde Henk Jumelet hielp mee en plantte samen met twee kinderen en wethouder Werner ten Kate een mooie boom.

De provincie gaat voor meer bomen en gezonder bos. Hiervoor ligt De Drentse bomen- en bossenstrategie  tot en met 7 april ter inzage . Deze strategie is een uitwerking van de landelijke bossenstrategie, waarin staat dat het bos in Nederland in 2030 met 10% moet zijn uitgebreid, wat neerkomt om ongeveer 37.000 ha.

Met deze strategie wil de provincie Drenthe dat de kwaliteit van de bestaande Drentse bossen verbetert én heeft zij de ambitie om het bos met 3.700 ha uit te breiden. Het streven is om ruim de helft, zo’n 2.000 ha te realiseren binnen de aangewezen natuurgebieden en natuurontwikkelingsgebieden; de andere 1.700 ha zal daarbuiten een plek krijgen. Deze extra inspanningen zijn nodig om de Drentse bomen en bossen goed door te geven aan volgende generaties. Headerfoto: provincie Drenthe

Foto: Marcel Uiterwijk

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: