Algemeen

Nieuw Drents steunpunt Belastingdienst geopend in gemeentehuis Hoogeveen

Hoogeveen – Inwoners van Hoogeveen en omgeving kunnen vanaf nu met al hun vragen over belastingen, toeslagen en invorderingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst in Hoogeveen. Dit is gevestigd in het gemeentehuis, in het Werkplein aan het Dekkerplein 1.

Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen, directeur-generaal Janet Helder van de Belastingdienst (interim) en hoofd Dienstverlening Bjorn Meijer van de Belastingdienst openden maandag 6 december dit nieuwe steunpunt. De Belastingdienst biedt iedere donderdag persoonlijke hulp in het Werkplein.

Burgemeester Loohuis benadrukte het belang van deze hulp voor Hoogeveen. “Met de opening van dit steunpunt in ons gemeentehuis kunnen inwoners gemakkelijker hun vragen stellen over belastingzaken. Zij moeten dit ook durven, want de Belastingdienst is dichtbij en bereikbaar. Het steunpunt wordt onderdeel van onze dienstverlening, die passend is bij de situatie van onze inwoners. Zij voelen gehoord én geholpen in een persoonlijk gesprek van mens tot mens.”

Janet Helder, plaatsvervangend directeur-generaal van de Belastingdienst, ging in haar bijdrage in op de brede dienstverlening. “Inwoners van Hoogeveen en omgeving wil ik het vertrouwen geven dat zij in contact kunnen staan met een overheid, die oprechte interesse toont in hun wensen en belangen. Inwoners treffen in het steunpunt een vertrouwd gezicht, ook als zij naderhand nog een vervolgvraag hebben.”

Bjorn Meijer, hoofd Dienstverlening bij de Belastingdienst, sprak een concrete ambitie uit voor het steunpunt Hoogeveen. “Hulp voor belastingen, toeslagen en invorderingen is dankzij dit steunpunt laagdrempelig. We willen fysiek bereikbaar zijn voor mensen die we nog onvoldoende kennen of die een levensgebeurtenis ondergaan. Dat kan invloed hebben op hun belastingen. Daarnaast kunnen we dankzij dit steunpunt inwoners actief betrekken. Ik roep alle collega’s van de gemeente Hoogeveen op om inwoners naar ons door te verwijzen als zij ook vragen hebben over hun belastingen. We hebben immers een gezamenlijk doel om dichterbij inwoners te komen en met hen in gesprek te gaan.”

Naast het steunpunt in Hoogeveen opende de Belastingdienst op 24 november jl. ook een steunpunt in het stadhuis van Assen. De Belastingdienst heeft al een kantoor in Emmen.
Inwoners kunnen kosteloos via de BelastingTelefoon (tel: 0800 – 0543) een gratis afspraak maken voor het steunpunt in het stadhuis van Hoogeveen. Het steunpunt is iedere donderdag op afspraak geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen