We zijn er weer! Het was een lange zit..

We zijn er weer! Door een storing op de server lag Regionieuws Hoogeveen er een flinke dag en een half uit en hebben we helaas veel nieuws moeten missen op de website. Dit was voor enkelen aanleiding om de complottheorieën uit de kast te trekken en een aluminium hoedje op te zetten ofwel stevige verwijten te maken naar de redactie. Helaas is de realiteit wat minder spannend. Toch is het wel de aanleiding voor een bericht over wie wij ook alweer zijn als Regionieuws Hoogeveen en waar wij voor staan. 

Regionieuws Hoogeveen is een kleine vereniging die werkt op basis van vrijwilligers die nieuws plaatsen dat wordt aangedragen door personen en bedrijven binnen de gemeente Hoogeveen. Iedereen die aan de website meewerkt heeft er een baan naast en heeft natuurlijk ook zijn of haar eigen hobby’s, familie en vrienden. Dat betekent dat iedere vrijwilliger meewerkt aan het brengen van nieuws, wanneer daar tijd voor is. Gelukkig zijn we met een leuk team, dus komt het altijd wel weer goed. Maar dat betekent wel, dat er soms dingen onverwacht kunnen gebeuren waar extra werk van komt. Daar hebben we gelukkig enkele ICT’ers voor achter de hand die daar dan ook gelijk in duiken om de website zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen. Als vrijwilligersorganisatie hebben wij echter geen recht op overheidssteun en moet Regionieuws Hoogeveen het dus hebben van de advertenties op onze website om de kosten te dekken. En die kosten gaan verder dan alleen de hosting en het domeinnaam. De vrijwilligers die heen en weer reizen naar evenementen krijgen onkostenvergoeding, er moet vergaderd worden en ook voor diverse toevoegingen aan de website moet worden betaald. Een erg groot budget is er dus niet, dus een luxe server die nooit fouten maakt ligt voorlopig niet in het verschiet.

Wij zijn natuurlijk wel een vereniging die vóór en dóór Hoogeveners wordt gemaakt en bijgehouden. Dat betekent dat wij jullie roep wel degelijk horen en we zijn ontzettend blij dat mensen onze website genoeg lezen om zich aan deze fouten te ergeren. Dat betekent namelijk dat we nog steeds populair zijn en dan vinden die coole kikkers in ons team natuurlijk heel fijn! Maar we zouden Regionieuws Hoogeveen niet zijn als we daar natuurlijk wat aan gaan doen, want anderhalve dag is wel héél lang! En daarom gaan wij binnenkort overstappen naar een andere hosting, zodat we ein-de-lijk van die zondagse update af zijn en hopelijk de server niet nog eens zo’n fout krijgt te verwerken. Daar hebben we natuurlijk wel wat tijd voor nodig. De kans dat de website er op zondag dus even een paar uurtjes uit ligt is vrij groot en kan nog enkele weken duren. Al het goede komt langzaam, toch? We zijn er mee bezig! Onze excuses dat het zo lang heeft geduurd voor we terug waren.

Nog even over die vrijwilligers.. Mocht jij nou denken aan de hand van dit bericht dat je wel iets kunt bijdragen en het jouw leuk lijkt om bij ons te komen werken, stuur ons gerust een berichtje! We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hun handjes uit de mouwen willen steken voor een paar uurtjes per week.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord