Algemeen

Pas op met plaatsen (strand) foto’s van je kinderen op social media

Regio – Het is zomertijd en voor veel mensen bijna vakantie.  En de mooiste foto’s van kinderen spetterend en spelend in het water gemaakt door trotse ouders verschijnen op diverse sociale media.

Natuurlijk wil je jou vakantiegeluk graag delen met je vrienden en de rest van de wereld. Maar vooral rond deze tijd waar kinderen op het strand of zwembadje bij je thuis gefotografeerd worden is dit soms niet zonder gevaar.
Foto’s die je op sociaal media plaatst, zijn mogelijk voor altijd op het internet aanwezig. Dat is toch net even wat anders dan een foto die je op je telefoon of computer bewaard. Ook als je je account hebt afgeschermd, heb je altijd geen grip op wat er met de foto’s van je kind gebeurt.
In het ergste geval komen de close up ‘blote billen foto’ op het strand van je kind op een site waar je ze liever niet ziet. Eind december 2017 kwam aan het licht in een politie onderzoek dat pedofielen massaal (Nederlandse ) kinderfoto’s op openbare Russische site’s plaatsen. De Nederlandse politie kent de site en zegt dat er behalve onschuldige kinderfoto’s ook verboden kinderpornografisch materiaal op staat. Zoals HIER te lezen is in een artikel van RTL 4. foto:Pixabay

Geef een reactie