Voltage met It’s about timetour naar het Podium

Hoogeveen – Voltage kondigde vandaag de It’s About Time tour aan, waarmee de band op vrijdag 19 november 2021 naar Het Podium in Hoogeveen komt. De tour is vernoemd naar het gelijknamige album, dat vorig jaar verscheen. De titel lijkt dankzij corona een extra dimensie te krijgen, want het concert in Het Podium werd al twee keer verplaatst. Maar de titel verwijst naar het idee dat frontman Dave Vermeulen het tijd vond om terug te keren naar de basis. Vier muzikanten in één ruimte, spelen en opnemen maar. De beste takes werd verder gewerkt, waardoor het album een puurheid uitademt en aanvoelt als een liveplaat. Kaarten voor het concert zijn te bestellen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.

It’s About Time: terug naar de basis

Voltage-frontman en leider Dave Vermeulen vond het tijd om terug te gaan naar waar zijn liefde voor muziek ooit begon. Met z’n vieren in één ruimte, op ‘record’ drukken en werken met de beste live take. Want Voltage streeft naar pure muziek en vindt het tijd om weer van zich te laten horen. It’s About Time is een plaat met een rode draad, waarop de songs worden verteld als verhalen en het album als geheel een kloppend boek is. Dave Vermeulen schreef de teksten, die onder andere gaan over de positieve kanten én de worstelingen waar een gepassioneerd muzikant mee te maken heeft. De songs werden verder uitgewerkt met de band tijdens de repetities, waarna in de studio vervolgens de magie erop los werd gelaten. De band reisde voor de opnames af naar Uncle Gabe’s Soundstudio in Eindhoven en nam in maar liefst zes dagen het complete album op.

 

Voltage

Op het nieuwe Voltage album staan songs met invloeden uit de southern rock, blues rock en de vibe van americana. Het voorlaatste studioalbum Around The Bend dateert alweer van september 2017, dus het was hoog tijd voor Voltage om een nieuw album te maken. En volgens Voltage moest de wereld weer eens horen waaruit muziek nou eigenlijk is opgebouwd.

Dave Vermeulen begon zijn carrière in 2011 met Voltage. Tijdens The Voice of Holland in 2015-2016 bereikte hij de tweede plaats, het werd zijn grote doorbraak. Toch koos hij er heel bewust voor om met Voltage verder te gaan, waarna vele clubshows en festivaloptredens volgden. foto: Dave Van Hout

Deel dit bericht!

Geef een antwoord