Algemeen

Regelgeving verplicht Stichting Kraaienbos aantal speelobjecten te verwijderen uit Het Roekpad

Echten – Het Roekpad in Echten bestaat inmiddels zo’n 7 jaar. Het is destijds opgebouwd voornamelijk met materialen uit het bos en met grote inzet van vrijwilligers. Een pad waar je kan ruiken, proeven, horen, zien en kan voelen. Een pad wat voor diverse mogelijkheden gebruikt wordt, kinderfeestjes, wandelingen met als afsluiter een bezoekje aan een plaatselijke ondernemer, toeristisch bezoekje omdat je hier op vakantie bent, sporten, spelen en ontdekken met je school, maatschappelijke stage, teveel om op te noemen.
Dit Roekpad staat in de top 5 als leukste kinderroutes en wordt in vele bladen of websites aangeraden om te gaan bezoeken. Het doel van destijds is bereikt.
De vrijwilligers merken dat er juist in deze coronatijd, ook erg veel mensen genieten van het Roekpad. Het is natuurlijk ook een heerlijke plek om zonder zorgen buiten te spelen, te wandelen en te ontdekken.
St. Kraaienbos en de  vrijwilligers , controleren regelmatig alle beleef – objecten en repareren / vervangen deze zo snel mogelijk wanneer dat nodig blijkt. Gelukkig attenderen bezoekers de stichting hier ook op. Op dit moment is de stichting bezig alle objecten opnieuw in kaart te brengen, dit komt voort uit landelijke regelgeving en gemeentelijke inspectie op veiligheid, waarvoor certificering geld. De vrijwilligers vinden dat kinderen lekker stoer moeten kunnen buiten spelen en vies worden. Een keer vallen of je een keer bezeren hoort daar ook bij.
Ook  heeft de stichting zich  te houden aan de wettelijke regelgeving. Een gevolg is dat er objecten uit het Roekpad zullen verdwijnen omdat aanpassingen technisch of financieel niet haalbaar zijn.
De vrijwilligers gaan er eigenlijk wel vanuit en hopen dan ook, dat hier nieuwe beleef objecten voor terug komen.
Binnenkort beginnen de vrijwilligers met de diverse werkzaamheden in het bos.

Geef een reactie