RSG Wolfsbos verplicht dragen mondkapjes

Op de middelbare school RSG Wolfsbos in Hoogeveen is het dragen van een mondkapje vanaf maandag 26 oktober verplicht voor alle leerlingen. Dat geldt ook voor de docenten en medewerkers, meldt de school op hun website en in een brief aan de leerlingen en ouders.

Verplichting geldt voor iedereen
Waarnemend directeur-bestuurder Krijn Houwing licht toe: “Veiligheid vinden we heel erg belangrijk op onze school en ook duidelijkheid is voor onze leerlingen en medewerkers prettig. Daarom hebben we, met instemming van de GMR, besloten dat het voor leerlingen en medewerkers van RSG Wolfsbos verplicht is om een mondkapje te dragen tijdens beweging door de school. Hierbij kan gedacht worden aan binnenkomst, tijdens leswissel, in de gangen, hallen, mediatheek en aula. Tijdens de les of in de aula, wanneer iedereen zit, mag het mondkapje af. Zodra men opstaat of zich weer gaat verplaatsen moet het mondkapje weer op. Bij beroepsgerichte vakken of praktijkvakken kan tijdens de lessen wel een verplichting gelden”.

Schoolregel
Op 13 oktober jl. heeft het kabinet besloten om het dragen van mondkapjes verplicht te stellen in onder andere publieke ruimtes en op scholen voor voortgezet onderwijs. Rond 1 november a.s. zal deze maatregel door de Eerste Kamer bekrachtigd worden. Het kabinet heeft deze maatregel genomen om verdere besmetting van het coronavirus te voorkomen en om duidelijkheid te scheppen over het dragen van mondkapjes. Tot het besluit door de Eerste Kamer is bekrachtigd, geldt de verplichting om op RSG Wolfsbos een mondkapje te dragen als schoolregel.

Veilige leer- en werkomgeving
“Wij willen een veilige leer- en werkomgeving zijn voor onze leerlingen en medewerkers. Het is belangrijk dat ook de andere coronamaatregelen zoals het desinfecteren van handen, handen wassen, het volgen van de looproutes en natuurlijk de 1,5 meter afstand tussen leerling en medewerkers echt nageleefd worden. Op deze manier proberen we er alles aan te doen om het op school zo veilig mogelijk te maken”, aldus Houwing.

Geef een reactie