Amusement

Cultuur in het winkelcentrum

Hoogeveen – Om nog meer kinderen en ouders bij het culturele project Oktober Kindermaand te betrekken worden dit jaar ook culturele activiteiten op onverwachte locaties georganiseerd. Zo kunnen kinderen in oktober in vier winkelcentra van Assen en Hoogeveen deelnemen aan workshops graffiti, vloggen, dansen, djembé- en gitaarspelen. De actie “Kindermaand in de wijk” is bedoeld om kinderen en ouders die doorgaans moeilijker te bereiken zijn enthousiast te maken voor de gratis culturele activiteiten in oktober.
Jaarlijks doen zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit. Maar toch wordt een grote groep kinderen nog niet bereikt. Het gaat om kinderen voor wie kunst en cultuur niet vanzelfsprekend zijn, zoals bijvoorbeeld kinderen en ouders die de aandacht leggen bij sport. De organisatie wil deze kinderen in hun eigen omgeving laten ervaren hoe leuk kunst maken en kunst kijken is.
Kindermaand in de wijk is op 3 en 10 oktober in Winkelcentrum Nobellaan en Winkelcentrum Marsdijk in Assen en op 3 oktober in Winkelcentrum De Weide en 10 oktober in Winkelcentrum De Wielewaal in Hoogeveen.
Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement, waarin kinderen een maand lang gratis kunnen deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Elk weekend openen deze instellingen in oktober gratis hun deuren voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het programma staat ieder jaar bol van boeiende workshops, spannende rondleidingen en mooie voorstellingen. Ook aan kinderen met een beperking wordt gedacht. Zo zijn er bij een aantal activiteiten doventolken aanwezig en zijn bijna alle activiteiten rolstoel toegankelijk.

Geef een reactie