Jelle Verburg op dreef met ZZVV

ZUIDWOLDE – Eindelijk was Jelle Verburg vast de eerste doelman van ZZVV. Totdat de coronacrisis kwam en alles stil lag. “Dat was ontzettend zonde. Ik zelf en de ploeg hadden de smaak goed te pakken en waren bezig met een goede reeks. Iedereen baalde er dan ook flink van”, vertelt de doelman, die in de laatste wedstrijd wel de tweede periodetitel misliep.

Desondanks was het voor Verburg een goed seizoen. “De laatste jaren kon ik eigenlijk nooit rekenen op een vaste basisplaats. De ene keer was ik weer eerste keeper om vervolgens weer pas op de plaats te moeten maken. De wisselingen hadden voornamelijk te maken met keuzes van de trainers. Ik heb zelfs al eens aangegeven dat ze mij beter in het tweede elftal konden laten spelen. Die spelen ook op een goed niveau en dan keep ik tenminste mijn wedstrijden. Het voelt dan ook goed om nu de vaste eerste doelman te zijn.”
De doelman heeft ook als eens uitstapjes gemaakt naar Zuidwolde en USV uit Nieuwleusen. De laatste club lijkt een bijzondere keuze. “Mijn broer speelde daar en ik wilde heel graag samen met hem in het eerste elftal spelen. Uiteindelijk is dat niet gelukt en ik wilde toen graag heel snel weer naar mijn vertrouwde omgeving bij ZZVV. Ik zal dan ook niet snel meer voor iets anders kiezen.”

Cultuurverschillen

Hij heeft ook de cultuurverschillen ervaren tussen ZZVV en Zuidwolde. “Die zijn er zeker. Toen ik vanuit de A-junioren kwam zag je duidelijke verschillen. Ik speelde toen voor Zuidwolde. De laatste jaren zie je echter dat het steeds meer naar elkaar aan het toegroeien is. Dat heeft ook te maken met het samengaan van beide jeugdafdelingen. Ik speelde in de jeugd toen JVZ werd opgericht en je merkte toen al dat dat in positieve zin tot een geweldige omslag leidde.”
Logische vraag is dan ook waarom beide clubs niet helemaal samengaan. “Helaas zit dat er nog niet in. De spelers onderling gaan echter op een goede manier met elkaar om. Zelf kijken we vaak bij de zondag en andersom gebeurt dat ook. De jongere garde houdt een fusie dan ook zeker niet tegen en ons ligt het niet.”

Kiezen voor eigen jeugd

Dat het niveau bij de jeugd omhoog gaat, valt ook terug te zien in de samenstelling van de selectie van ZZVV. “Vanuit het bestuur is besloten om voor de eigen jeugd te gaan en dat juich ik alleen maar van harte toe. Vorig seizoen hebben zes jongens de overstap gemaakt. Die konden meteen goed meekomen en hebben ervoor gezorgd dat het niveau flink hoger kwam te liggen. Natuurlijk hadden ze in het begin even lastig, maar we hebben gezien dat ze het snel oppikken. Het afgelopen seizoen is daar een mooi voorbeeld van. We kenden een slechte competitiestart, maar uiteindelijk begon het te lopen en wonnen we bijna nog een periodetitel.”
De verwachting is dan ook dat er in het nieuwe seizoen wederom stappen gemaakt kunnen worden. “We hebben allemaal de ambitie om een stap hoger te gaan, ondanks dat de derde klasse een hele mooie klasse is om in te spelen. Met de huidige selectie moeten we in de top mee kunnen doen, zeker als we ook nog meer gaan scoren.”

Tekst + foto: Gerjo Stegeman

Deel dit bericht!

Geef een antwoord