Geen Pulledagen in 2020 in Hoogeveen

Hoogeveen – Velen hadden het nieuws nog niet meegekregen. Maar op Op 2 juli kondigde het bestuur van Centrummanagement Hoogeveen aan dat de Pulledagen dit jaar door zouden gaan. Helaas moet ze nu concluderen dat het toch een jaar later wordt, hoe spijtig dat ook is.

Het bestuurslid Evenementen Albert Jan Vos van het Centrummanagement was er vlot bij, toen halverwege juni door het kabinet werd aangekondigd dat een versoepeling van de corona-maatregelen per 1 juli wellicht mogelijk was. Eerder was er op vragen vanuit de middenstand over de doorgang van de Pulledagen negatief gereageerd, maar door de versoepeling van de Corona maatregelen werd gedacht dat het alsnog mogelijk was. Jan Stam, voorzitter: “We hebben in Hoogeveen een coronaproof centrum. En daarin leek een bescheidener variant van de Pulledagen goed te passen.” Zo dacht ook de gemeente. Tot helder werd welke eisen allemaal gesteld werden aan een corona-proof evenement. Zo hadden beide partijen al afgesproken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dat alle kramen anderhalve meter uit elkaar moesten staan. Er zouden ook geen grote muziekgroepen of andere entertainment geboekt optreden, want dan is er het risico van opeenhopingen van bezoekers.

Jan Stam: “Behalve deze maatregelingen, moest er een hele lijst aan maatregelen genomen worden voor een dergelijk evenement. Dat is bij nader inzien niet haalbaar in met twee weken voorbereidingstijd.  Zo jammer!”

Dat vindt ook burgemeester Karel Loohuis: “Een evenement als de Pulledagen geeft kleur aan de gemeente. Dat is een jaarlijks feestje, waar ook ik me bijzonder op verheug. Ik baal dat we het niet rond krijgen, maar de veiligheid mag niet in het geding zijn, daarvoor zijn al die regels. Het is gewoonweg niet haalbaar, ook niet op een kleinere schaal.” Centrummanagement geeft aan dat er volgend jaar zeker Pulledagen zijn. Jan Stam: We gaan uitpakken volgend jaar.”

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Geen Pulledagen in 2020 in Hoogeveen

 • 11 juli 2020 om 16:49
  Permalink

  Ze kunnen het beter helemaal afschaffen het is al jaren geen bal meer aan, wij gaan ieder jaar naar Meppel

 • 13 juli 2020 om 18:50
  Permalink

  Pulledag bestaat al vele jaren niet meer!
  Het was niet meer dan een GROTE Rommelmarkt-Braderie.

Geef een antwoord