Grote politiemacht pakken boeren op bij boeren actie in Wijster

Wijster – Ondanks het verbod om met landbouwvoertuigen te demonstreren op openbare wegen, parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen, hebben boeren vanmorgen in alle vroegte de ingang   naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster geblokkeerd. Er staan ruim 30 trekkers voor de ingang van het terrein.

De boeren protesteren tegen het landbouwbeleid van minister Carola Schouten. De boeren hebben diverse boetes ontvangen in Drenthe voor het niet handhaven van het protestverbod. Tot maandag is er een noodverordening waarin word vermeld dat boeren niet met meer dan 2 trekkers bij elkaar mogen zijn. Is dit wel het geval word het gezien als protest/ demonstratie en zal er een boete volgen.

Boeren gaan confrontatie uit de weg met politie en beëindigen actie

De boeren hebben inmiddels de actie bij de ingang opgeheven om confrontatie met de politie te vermijden en zijn naar het terrein van en loonwerker in de buurt gegaan. De politie is inmiddels ook het terrein van het loonbedrijf opgereden .

Politie gaat over tot aanhoudingen op erf loonbedrijf

Inmiddels is de politie begonnen met het aanhouden van de demonstranten die bij het loonbedrijf op het terrein zijn. Tientallen overtreders van het geldende verbod worden op dit moment aangehouden en worden overgebracht naar een politiebureau.

 

 

Op de Facebookpagina van Steungroep Boeren en Burgers kunt u de actie in grote lijnen live volgen.

 

 

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Grote politiemacht pakken boeren op bij boeren actie in Wijster

  • 8 juli 2020 om 15:39
    Permalink

    Een plutocratie is een bestuursvorm waarin de rijksten aan de macht zijn en de wetgeving voor grote groepen binnen een samenleving kunnen bepalen. De naam is een samenstelling van de Griekse woorden πλουτος (rijkdom) en κρατειν (regeren, de macht hebben).

Geef een antwoord