Bezoek voor bewoners en cliënten van Treant vanaf 1 juli welkom zonder afspraak

Vanaf woensdag 1 juli is bezoek voor bewoners en cliënten van onze zeventien locaties voor wonen en zorg weer welkom zonder afspraak. Ook zijn er meer bezoekers welkom. Om dit veilig te laten verlopen, heeft Treant Zorggroep nog wel een aantal richtlijnen voor bezoek.

Een van de richtlijnen is dat bezoek plaatsvindt tijdens bezoektijden. De bezoektijden verschillen per locatie en soms zelfs per afdeling. Door bezoektijden te hanteren, proberen we bezoek zoveel mogelijk over de dag te verspreiden en te zorgen voor voldoende rustmomenten. Per keer zijn twee bezoekers welkom. Deze personen hoeven niet per se uit een huishouden te komen. Bij binnenkomst vragen we bezoekers zich in te schrijven in het gastenboek, zodat we kunnen achterhalen wie binnen is geweest in het geval van een corona-uitbraak.

Naar buiten

Bewoners en cliënten kunnen ook weer opgehaald worden voor familiebezoek. Ook zelf de winkel bezoeken is weer mogelijk voor bewoners en cliënten die zich kunnen houden aan de 1,5 meter-regel. Als dat niet lukt, gaan bewoners en cliënten samen met een naaste, vrijwilliger of medewerker van Treant naar de winkel. Bewoners, cliënten, eerste contactpersonen en wettelijk vertegenwoordigers zijn (of worden) hierover geïnformeerd.

Verantwoord en veilig

Het is heel fijn dat we deze stap kunnen zetten, maar tegelijkertijd is het ook spannend, want het coronavirus is nog steeds om ons heen. We vragen u daarom om de 1,5 meter-regel in acht te nemen en u te houden aan de richtlijnen van Treant Zorggroep, zodat we deze stap verantwoord en veilig kunnen nemen. We hopen op ieders begrip.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord