Geen gaslek maar aanslag bij brand Lomanlaan

Hoogeveen: De explosie die een bovenwoning in brand zette aan de Lomanlaan op 15 januari, blijkt niet zoals de brandweer in eerste instantie dacht een gaslek zijn geweest maar een gerichte aanslag. De bewoners moesten met hun baby van het balkon worden gehaald.

Er waren toen al geruchten dat getuigen iemand hard was weggelopen, direct na de explosie. Na het uitbreken van de brand moest het hele blok worden ontruimd.

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 32-jarige man uit Assen de dader te zijn, zo bleek op de zitting van de rechtbank in Assen. Verdachte en advocaat namen niet deel aan de pro-forma zitting. Daar bleek dat de man ook verdacht wordt van een bedreiging met een vuurwapen, begin dit jaar in Steenwijk. Er werd alleen beslist over verlenging van het voorarrest want er moeten nog rapporten worden gemaakt door diverse instanties. Dit zal de nodige tijd in beslag nemen.

Vanwege de ernstige verdenkingen besliste de rechter dat de verdachte, verslaafd aan alcohol en drugs en daarnaast psychotisch gedrag vertoond, in voorarrest moest verblijven, mede omdat er kans op herhaling bestaat.

Zie ook: Grote hulpverlening aan de Lomanlaan in Hoogeveen

Deel dit bericht!

Geef een reactie