Paniek en misverstand bij gemeente door coronavirus treft zwemmers ZPC

Hoogeveen – Zoals elk jaar gaan de zwemmers, trainers en begeleiders van ZPC Hoogeveen twee weken op trainingskamp. En dit jaar was het  op het Spaanse eiland Tenerife. Maar dit trainingskamp zal de groep nog lang heugen.

Was het eerst dat een zandstorm op de Canarische Eilanden er voor zorgde dat de zeventien zwemmers, twee trainers en twee begeleiders van zwemvereniging ZPC uit Hoogeveen een dag langer op Tenerife moesten blijven. Gisteren bij terugkomst in Nederland waren de dertien zwemmers en drie begeleiders in veronderstelling dat ze niet welkom waren in het zwembad van Hoogeveen, ook naar school gaan mocht niet. Dit alles had te maken met een coronabesmetting van een toerist op het eiland Tenerife.

Een medewerker van zwembad De Dolfijn had na het horen van het nieuws over de beperkingen van de gemeente bij terugkomst, de collega’s  gebeld die met de groep mee waren. In dit telefoontje stelde hij hun op de hoogte. Dat was op het moment dat de groep punt stonden om huiswaarts te keren. Zo meldt DVHN

Wethouder Erwin Slomp liet weten dat het allemaal op een misverstand beruste. Volgens de gemeente hielden hun zich aan de richtlijnen van het RIVM voor mensen die uit besmette coronagebieden komen en ziekte verschijnselen hebben van koorts en hoesten. Alleen was bij de leden van ZPC hier geen sprake van . Als dit wel zo was geweest  dan hadden hun zich bij de huisarts moeten melden. Alle leden die mee zijn geweest op het trainingskamp mogen inmiddels vrij gaan en staan waar hun willen.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord