Scrooge, Dickens’ A Christmas Carol in Hoogeveen

Hoogeveen – Op 21, 22, 23 en 24 december presenteert Het Hartje Winter Festival de familievoorstelling ‘Scrooge’, een toneelstuk met muziek naar Charles Dickens’ prachtige verhaal ‘A Christmas Carol’. De première op zaterdag 21 december om 16.00 uur is uitverkocht. Er zijn nog wel kaarten voor de voorstellingen in Theater De Tamboer op zaterdag om 19.00 uur, op zondag om 16.00 en 19.00 uur en op maandag en dinsdag om 16.00 uur. Kaarten kosten € 10,- en € 7,50 (t/m 12 jaar) en zijn te koop bij De Tamboer.

De rollen in ‘Scrooge’ worden gespeeld door 17 amateurs uit Hoogeveen en omgeving in de leeftijd van 12 tot 74 jaar. De regie is in handen van Gerrit Jan Rutgers en Karen van Eck van Scala Centrum voor de Kunsten. Het stuk wordt gespeeld in een knusse setting. De maximaal 80 toeschouwers per voorstelling nemen plaats op het podium, dichtbij de acteurs. Het belooft een sfeervolle kerstbeleving te worden voor jong en oud.

Het kerstverhaal
In het tijdloze verhaal is de gemene Ebenezer Scrooge vastbesloten om kerst niet te vieren. Maar dan krijgt hij op kerstavond bezoek van vier geesten. De eerste is zijn voormalig zakenpartner Jacob Marley, die zeven jaar eerder gestorven is. Dan volgen de Geest van de voorbije Kerst, de Geest van de huidige Kerst en de Geest van de toekomstige Kerst. Ze voeren Scrooge mee naar scènes in zijn verleden, het heden en de toekomst. Na een wonderlijke en huiveringwekkende nacht ontwaakt Scrooge als een andere man. foto Kim stellingwerf

Geef een reactie