Sport

Zaalvoetbaltoernooi van de Andreas Manna Stichting voor de veertiende keer.

Hoogeveen – Aanstaande zaterdag 23 november is het jaarlijkse en inmiddels veertiende zaalvoetbaltoernooi van de Andreas Manna Stichting (AMS). Er wordt gespeeld in de sporthal aan de Valkenlaan in Hoogeveen! U bent van harte uitgenodigd om te genieten van een gezellige en spannende avond voetbal. Vanaf 18.00 uur is de zaal open. Toegang is gratis.

Vorig jaar is de wisselbeker gewonnen door het team van Tunas Muda 3G. Ook dit jaar zijn zij er weer bij om hun titel te verdedigen. Het doel is om mensen in beweging te zetten voor de nood onder kinderen in Afrika. Het toernooi is een manier om met elkaar betrokken te zijn. Niet alleen met onze Hoogeveense samenleving, maar al voetballend wordt er over de grens naar Afrika gekeken. Zo krijgt sportiviteit een dubbele betekenis.

In het armste deel van Oeganda, Karamoja, is de bouw van een school voor vakonderwijs voor kansarme meisjes gestart. De opbrengst van het zaalvoetbaltoernooi is voor de verdere bouw van deze school bestemd. Het is de droom van Florence Naduk, een Oegandese vrouw die 19 jaar in Nederland woonde en werkte, om haar land te helpen ontwikkelen. Sinds 2010 woont zij weer in haar geboorteland, waar ze als meisje opgroeide. In Nederland zowel als in Afrika werkt de AMS alleen met vrijwilligers. Daarnaast heeft de stichting geen overheadkosten, zodat de opbrengst van alle acties voor 100% naar de kinderen in Afrika gaan. Voor meer informatie over het zaalvoetbaltoernooi, kunnen belangstellenden contact opnemen met Eric of Krista Schutte tel. 06 22521030.

De website van de Andreas Manna stichting is: www.andreasmanna.org en ook is de stichting te vinden op facebook.  

Geef een reactie