De stemmen zijn geteld: ondernemersfonds BIZ gaat door

Hoogeveen – De ondernemers in het stadscentrum hebben gekozen voor de voortzetting van het BIZ ondernemersfonds. De nieuwe periode loopt van 2020 tot en met 2024. Met dit ondernemersfonds wordt het centrum van Hoogeveen bruisend, schoon en veilig wordt gehouden.

Ondernemers in het centrum van Hoogeveen betalen via het fonds mee aan initiatieven voor een aantrekkelijk stadscentrum. Het is inmiddels de 3e BIZ-periode. In 2009 was het stadscentrum van Hoogeveen het 1e BIZ-gebied van Nederland. De afgelopen tijd konden de ze hierover stemmen.

De uitslag

Onder toeziend oog van de notaris is de volgende uitslag vastgesteld:
•    445 stemgerechtigden
•    311 uitgebrachte stemmen, waarvan 20 ongeldig
•    228 stemmen voor (78,4 %)
•    63 stemmen tegen (21,6 %)

In 2014 stemden ondernemers voor de tweede keer over de BIZ.  Toen bracht 84% van de centrumondernemers hun stem uit.  Dit keer was de opkomst 70%.

Over het fonds

BIZ staat voor Bedrijven investeringszone. De bijdrage aan het fonds per ondernemer is gekoppeld aan de WOZ-waarde van hun pand. Het BIZ-fonds bevat in totaal € 250.000. Daarvan komt € 35.000 van de gemeente. Via het fonds wordt onder andere de feestverlichting betaald en worden aansprekende evenementen georganiseerd. De totale BIZ-opbrengst gaat naar de Stichting Centrummanagement. De stichting heeft als doel het stadscentrum economisch te versterken. Bij alle gemeentelijke plannen voor het centrum is de stichting gesprekspartner namens de ondernemers.

Stemmen

Wethouder Giethoorn: ‘Ik ben zeer blij met de ‘ja’  van de ondernemers. De opkomst moest minimaal 50% zijn. Daarvan moest twee derde ‘ja’ stemmen om de BIZ te laten doorgaan. Dat hebben we ruim gehaald. Nu kunnen we samen blijven bouwen aan een aantrekkelijk en bruisend stadscentrum.’

 

Geef een reactie