VV Hoogeveen treft verrassende koploper

Hoogeveen: Na twee zeges op rij kwam de afgelasting van de Drentse derby vorige week tegen MSC wel heel ongelegen voor Hoogeveen. Zondag zal men in een thuiswedstrijd de draad weer op moeten pakken tegen de koploper JOS/Watergraafsmeer. De Amsterdammers doen het tot nu toe als promovendus uitstekend.

De twee zeges tegen Emmen en VOC waren natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen van Hoogeveen. Voetballend liep het immers nog niet zoals gewenst. De ploeg van Nico Haak had er dan ook alle baat bij om in het ritme te blijven en te proberen in een flow te komen. De afkeuring van het Meppeler hoofdveld kwam dan ook uiterst ongelegen. Zeker omdat er zondag min of meer meteen een cruciaal duel op het programma staat als het gaat om het aansluiten bij de top van de ranglijst.

JOS/Watergraafsmeer is in 1995 ontstaan na een fusie tussen JOS en Watergraafsmeer. JOS kent een rijke historie. In 1960 begon Rinus Michels, later trainer van AFC Ajax en bondscoach, zijn trainersloopbaan bij J.O.S. Hij leidde tot 1964 de vereniging. Vroeger gold JOS wel als een soort opleidingsclub voor Ajax.

Zanger Henk Hofstede van de Nederlandse popgroep The Nits schreef het nummer “J.O.S. days” (dat in 1987 op hun album In the Dutch mountains verscheen) over de voetbalclub. Hierin bezingt hij de indruk die het monument met namen van oorlogsslachtoffers maakte en de schande die het was om als eerste jongen van de familie niet tot de vereniging te worden toegelaten. Het monument van J.O.S. is inmiddels gesloopt, maar van andere verenigingen die eveneens leden verloren als gevolg van de oorlog (met name Joodse leden) zijn nog wel monumenten bewaard gebleven.

Vorig seizoen eindigde de ploeg als tweede in de eerste klasse en promoveerde het via de nacompetitie. Deze eeuw speelde men totaal vier seizoenen in de Hoofdklasse. Tot nu toe zijn de Amsterdammers ongeslagen. Er werd vier keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Vorige week werd RKAVV met 2-1 verslagen.

Het is de eerste keer dat Hoogeveen en JOS/Watergraafsmeer elkaar treffen. De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt ook een thuiswedstrijd. De wedstrijd tegen Avereest begint zaterdag om 14.30 uur. (Foto: Gerjo Stegeman)

Deel dit bericht!

Geef een antwoord