Zakelijk

Tips voor het kopen van een scooterhelm

Nederland – Binnenkort moeten niet alleen bromfietsers, maar ook snorfietsers verplicht een helm dragen. Daarom is het voor veel mensen tijd om een nieuwe scooterhelm te kopen. Er zijn veel verschillende soorten helmen te koop, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dit zijn de vijf tips voor het kopen van een scooterhelm.

Tip 1: Bepaal welk type helm je nodig hebt

Er zijn verschillende soorten helmen. Een integraalhelm is meer geschikt voor motorrijders, deze kan namelijk niet open, maar is wel heel veilig. Bij een systeemhelm kun je het kinstuk wel omhoog klappen, en als je langere afstanden en/of hogere snelheden rijdt kun je kiezen deze omlaag te klappen. Je kunt ook kiezen voor een jethelm of fashionhelm, deze zijn ideaal voor in de stad en bij lagere snelheden waar je minder last hebt van de wind.

Tip 2: Zorg ervoor dat de helm goed past

Voor goede bescherming moet de helm perfect passen. Als de helm te groot is kan deze verschuiven en dat is gevaarlijk. Een te strakke helm is dan weer oncomfortabel. Als je online een helm koopt moet je dus altijd je hoofdomtrek meten met een meetlint. Daarnaast moet je het kinstuk altijd goed aanpassen zodat je helm goed blijft zitten. Als je tussen twee maten zit kun je er beter voor kiezen een iets te kleine maat te nemen, het kan altijd zo zijn dat je helm nog ‘uitloopt’.

Tip 3: Let op het keurmerk

De scooterhelm die je draagt moet aan de Europese richtlijnen voldoen en krijgen dan het keurmerk ECE 22.05. Helaas kun je online nog scooterhelmen vinden die niet aan deze richtlijnen voldoen en dus niet veilig zijn. Deze helmen zijn vaak goedkoper, maar goedkoop is in dit geval duurkoop. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar je kunt ook een boete krijgen van de politie als je niet de juiste helm draagt. Koop dus altijd een helm met dit keurmerk!

Tip 4: Koop geen tweedehands helm

Als je een tweedehands helm overneemt heb je geen idee wat ermee gebeurd is. Na een ongeluk moet je bijvoorbeeld een nieuwe helm kopen, en je kunt niet altijd aan de buitenkant zien of dit het geval is. Soms zien de helmen er aan het oppervlak nog spiksplinternieuw uit, maar is de binnenkant helemaal kapot. Daarom moet je altijd een nieuwe helm kopen, tenzij je de helm overneemt van een familielid of goede vriend die ook om jouw veiligheid geeft.

Tip 5: Vervang na 3 tot 5 jaar de scooterhelm

Na maximaal vijf jaar is de scooterhelm aan vervanging toe, omdat deze aan slijtage onderhevig is, zelfs als je helm niet laat vallen. Het materiaal wordt namelijk broos en zal geen bescherming meer bieden. Hou hier dus rekening bij de aanschaf van een helm, want het is zonde als je een heel dure helm zo snel weer weg moet doen. Wel is het zo dat sommige duurdere helmen van een materiaal is gemaakt dat langer mee kan.

Dit persbericht is mede mogelijk gemaakt door www.fietsenopfietsen.nl wilt u nou ook een advertentie op onze website? Kijk dan even op de adverteren pagina op onze website.

Geef een reactie