112/Misdaad

Gezin krijgt doodsbedreigingen en seksuele intimidaties via Facebook

Pesse: Tegen een 25-jarige inwoner van Pesse is 16 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist vanwege bedreiging en seksuele intimidatie via Facebook van een 4-tal jonge vrouwen. De man schroomde niet om te dreigen met verkrachting en betrok later ook de ouders erbij.
Het ging om zusters van elkaar, de jongste was nog minderjarig toen de internet stalking begon. De vrouwen kregen uiteindelijk een vermoeden wie de afzender kon zijn van de soms zwaar bedreigende berichten. Ook de ouders van de zussen ontvingen berichten met doodsbedreigingen. De politie wist het IP adres te achterhalen en bezochten de dader aan huis. Deze noemde zijn gedrag op internet ‘lollig’. Dit trok hij tijdens de behandeling van zijn zaak terug. Vooral ’s nachts misdroeg hij zich op internet en verstuurde onder invloed van alcohol veel van dergelijke berichten.
De intimidaties en bedreigingen hadden waren extreem en hadden mentale en sociale gevolgen voor het gezin. Desondanks vroeg de moeder om de man niet te straffen maar te behandelen. De man lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis bleek uit een psychologisch onderzoek. Het O.M. vroeg ook om behandeling en eist daarnaast een celstraf van 8 maanden, plus 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar, en een contactverbod.

Uitspraak is over 14 dagen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: