ISD-maatregel geëist tegen veelpleger na geweld tegen bejaarden

Hoogeveen: Tegen een inwoner van Denekamp heeft de officier van justitie plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD-Maatregel) geëist en betaling van € 3.500,- schadevergoeding en € 400,- smartengeld aan de slachtoffers.

De man, in een dronken bui, pleegde zonder enige aanleiding forse vernielingen aan een auto die op eerste pinksterdag werd geparkeerd bij het winkelcentrum De Weide, de hoogbejaarde inzittenden (80+), wilden daar een eindje wandelen. Toen hij trachtte het portier te openen aan de passagierszijde schoten twee scooterrijders te hulp. De dronken man besloot richtte zich toen op hen. De slachtoffers en getuigen verklaarden dat de man geheel door het lint ging. De slachtoffers vreesden voor hun leven en hebben psychische schade opgelopen en kampen met lichamelijk ongemak door het gebeuren.

De man uit Denekamp kon zich van het voorval niets meer herinneren en zei enorm te zijn geschrokken van wat hij heeft gedaan.

De dader is een veelpleger waarbij hulpverlening niets heeft uitgehaald, hij is onder behandeling van een alcoholverslaving, aldus het O.M. dat ook volledige betaling van de schade aan de auto en het smartengeld vroeg.

Uitspraak over 14 dagen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord