Sport

Gezellige afsluiting voor Olympia

Hoogeveen – Zaterdag 6 juli was een drukke dag voor OLYMPIA! Na de succesvolle dansvoorstelling van 15 juni in de Tamboer, was het nu de beurt aan de turners en turnster om in actie te komen.

De hele dag waren er activiteiten binnen de gymnastiekvereniging! Een vol programma voor veel leiders en leidsters die zich (net als de danssectie op 15 juni) volledig vrijwillig inzetten om de kinderen een zo leuk mogelijke dag te bezorgen. Voor het kader (vaste vrijwilligers, leiders/leidsters en bestuur, werd de dag afgesloten met een gezellig bbq die georganiseerd werd door het jeugdbestuur van Olympia. We willen alle vrijwilligers (incl. ouders die dit jaar enorm hebben geholpen) bedanken voor hun inzet!

NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA
20 kinderen die net of bijna 4 jaar zijn, hadden een uitnodiging gekregen om naar het nijntje beweegfeestje te komen, waar ze lieten zien aan hun ouders en andere familieleden wat ze allemaal al kunnen! Bij binnenkomst werden ze verwelkomd met nijntje ballonnen, waarbij ze ongemerkt al lieten zien dat ze een ballon konden hooghouden en vangen. Dat is ook de opzet, alles gaat spelenderwijs. De manier waarop de beweegsituaties zijn neergezet lokt vanzelf de beweging uit die we graag willen oefenen!
Nadat ze een half uur lekker hadden gespeeld, en de broertjes en zusjes ook nog even mee mochten doen, kregen ze hun nijntjebeweegdiploma 1! Als ze nog verder gaan met gymmen kunnen ze over 2 jaar het nijntje beweegdiploma 2 verdienen! In de kleedkamer stond nog wat drinken en een ‘watermeloenijsje’ voor ze klaar. Om half twaalf was alles klaar en gingen ze tevreden naar huis!

TOESTELWEDSTRIJDEN
Ruim 120 leden van Olympia vanaf 8 jaar deden op deze ochtend mee aan de toestelwedstrijden in de turnhal. Bij deze wedstrijden mogen de turn(st)ers 3 toestellen kiezen die ze op hun eigen niveau kunnen doen. Zo kunnen ze op hun lievelingstoestellen aan ouders/verzorgers laten zien wat ze hebben geleerd het afgelopen jaar. De toestellen ringen, minitrampoline, vloer en brug waren het meest populair bij de leden. Toestelspringen, voltige en balk werd het minst gekozen, maar ook op deze toestellen was op deze ochtend genoeg te zien. Het aantal deelnemers geeft wel aan dat dit een populaire wedstrijd is. Er werden maar liefst 52 medailles uitgereikt aan de winnaars en winnaressen! We hadden een geslaagde ochtend, er hing een gezellige sfeer en we hebben kunnen genieten van mooie turnoefeningen.

GYMMIESCOREMIDDAG
’s Middags konden 95 kinderen tussen 6 en 12 jaar gymmies verdienen (soort flippo’s voor in een map) door kleine oefeningen goed uit te voeren en te laten zien. Op 11 verschillende onderdelen konden ze maximaal 3 gymmies halen. Het leuke aan deze activiteit is dat je net zo lang kunt oefenen en proberen tot de tijd om is. Ook hier een uitgelezen kans voor ouders en verzorgers om te zien waar hun kinderen mee bezig zijn in de gymnastiekles. Na een plezierige, actieve middag kwam er een enthousiaste dansjuf in opleiding speciaal naar de turnhal om af te sluiten met een dans. Er hing een ongedwongen, gezellige sfeer in de turnhal en we kunnen terugkijken op een mooie dag met elkaar!


Foto’s : Michel de Groot

Geef een reactie