Politiek

BREAKING: Wethouder Jan Steenbergen stopt per direct

Hoogeveen – Jan Steenbergen, wethouder van de gemeente Hoogeveen, zet per direct een punt achter zijn loopbaan als wethouder. In zijn ogen is er een vertrouwensbreuk ontstaan met de eigen fractie, Gemeentebelangen, in de gemeenteraad. Jan Steenbergen: “Als dat vertrouwen er niet is, trek ik mijn conclusies en stap ik op. Hoe moeilijk dat ook is.”

Foto:

Politieke carrière

Jan Steenbergen boogt op een lange politieke carrière. Sinds 1998 was Jan raadslid voor Gemeentebelangen. In 2014 werd hij wethouder en vorig jaar is Jan begonnen aan zijn tweede termijn.  Hij was verantwoordelijk voor de dorpen en wijken en voor onderwerpen als infrastructuur, financiën, economie, handhaving, sport en afval. Van vraagstukken in een buurt of wijk tot een scheve stoeptegel en van kampioenschap tot een opening van een gereconstrueerd dorp. De rondweg om Hollandscheveld, de reconstructie van Pesse, de regiodeal Zuid en Oost Drenthe en glasvezel in alle dorpen en kernen zijn enkele van de vele onderwerpen waar Jan trots op is.

“Als dat vertrouwen er niet is, trek ik mijn conclusies en stap ik op. Hoe moeilijk dat ook is.”

De werkwijze van Jan typeert zich als recht door zee. Hij is een aanpakker en doorzetter. Jan Steenbergen: “Mijn deur staat open voor iedereen, uit alle lagen van de bevolking. Ik heb mijn werk gedaan voor alle inwoners en ondernemers van Hoogeveen en elke inwoner en ondernemer is even belangrijk voor mij. Ik ben als supermarktman gewend hard te werken en geloof me, dat doe je als wethouder. De uren op het gemeentehuis, in de wijk, met de vele samenwerkingspartners en de partij zijn eindeloos. Veel uren, maar gevuld met mooi werk. Je kunt echt iets betekenen als wethouder, je stempel drukken op onze mooie gemeente.”

Voor nu geldt de reguliere vervangingsregeling voor de onderwerpen in de portefeuille van Jan Steenbergen.

5 gedachten over “BREAKING: Wethouder Jan Steenbergen stopt per direct

  • Die man was veel te onervaren, had nooit geen wethouder mogen worden. Duur lesgeld dus. Zoek iemand die zijn sporen in de politiek heeft verdient!

  • Straks 2 politieagenten als wethouder. Zouden ze nog wel weten dat GB de kiezers heeft beloofd om de gemeentelijke uitgaven te beteugelen?
    Nog een jaartje en we zitten onder curatele. Ach, en Jan Steenbergen, die moet nog een jaartje op wachtgeld en dan gaan hij met een ruim pensioen van de Coop + de gemeente Hoogeveen op zijn lauweren rusten.

  • Nu ook maar het afvalscheiden en de ophaalfrequentie weer terug naar hoe het was!

  • Er komen nog meer kosten voor de Hoogeveense bevolking, de overdekt ijsbaan, waar de heer Steenbergen groot voorstander van is, en dan nu weglopen. Overigens, na de vele tegenstand op dat gebied, had de heer Steenbergen die sportportefeuille al tijdig overgedragen aan de heer Slomp, hij zag de donkere bui al tijdig aankomen. Nu hij is opgestapt denkt hij zeker dat hij nergens meer verantwoordelijk voor is of was.

    • En vergeet vooral niet de miljoenen die het allemaal extra gaat kosten omdat er zonodig ook een verlieslijdend zwembad bij moet komen zomaar!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: