Onderzoek naar kofferbakmoord duurt voort

Regio – Op 31 maart aanstaande is het twee jaar geleden dat het levenloze lichaam van de toen 31-jarige Ralf Meinema uit Klazienaveen in de kofferbak van zijn auto werd gevonden. Deze auto lag gedeeltelijk in het water van het Stieltjeskanaal.

Het bleek dat hij door geweld om het leven was gebracht. Het rechercheteam zoekt sinds die tijd uit wie verantwoordelijk is/zijn voor de dood van Ralf en de achtergronden daarvan. In de buitenwereld spreekt men over de ‘kofferbakmoord’. Op donderdag 30 maart werd hij voor het laatst levend gezien.

Mobiele telefoon
In de auto werd een telefoon gevonden die van Ralf bleek te zijn. Deze telefoon was door het water dusdanig beschadigd dat er geen gegevens uit gehaald konden worden. Ondanks pogingen van het NFI bleef de telefoon ongeschikt voor vervolgonderzoek. De politie heeft een expert verzocht de telefoon nogmaals te bekijken. Het toestel is compleet uit elkaar gehaald en beetje bij beetje opnieuw in elkaar gezet. Dit was een tijdrovend klus. Helaas bleek het geheugen aangetast te zijn door het water waardoor de telefoon ongeschikt bleef voor het onderzoek.

Tips
Ralf werd gevonden in de kofferbak van zijn auto. Uit ons onderzoek blijkt dat hij op een andere plek om het leven is gebracht. Waar dat is geweest is nog onbekend. Jan van de Belt, Tactisch coördinator van dit onderzoek: ‘De dood van Ralf laat ons niet los. Ik ben er van overtuigd dat er mensen zijn die ons meer kunnen vertellen over zijn overlijden.’ Heeft u tips of informatie die ons kan helpen, neem contact met ons op. Dat kan via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw verhaal doen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Podcast
Van de Belt heeft meegewerkt aan een vierdelige podcast over dit onderzoek. De podcast is vanaf woensdag te beluisteren op dvhn.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord