Interactieve training ‘Omgaan met Dementie’

Hoogeveen: Het Vrijwilligerscollege organiseert een interactieve training voor vrijwilligers over Omgaan met Dementie op dinsdag 19 maart van 14.00 – 16.30 uur in de Zuiderbreedte, Boekenbergstraat 12 te Hoogeveen. 

In deze training leren vrijwilligers hoe ze contact kunnen maken en om kunnen gaan met mensen met dementie. Er komt theorie aan de orde over dementie en hoe je mensen met dementie kunt herkennen. Deze training is vooral interactief; deelnemers gaan oefenen met situaties uit de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als een mevrouw denkt haar overleden man te zien? En hoe reageer je als een meneer wel zijn jas heeft aangetrokken maar toch zegt dat hij niet mee wil gaan naar de activiteit?

Deze training wordt vrijwilligers kosteloos aangeboden door trainers van Samen Dementie Vriendelijk. Bij aanmelding wordt het op prijs gesteld indien vrijwilligers actuele vragen en reële praktijksituaties vermelden zodat de training maximaal aansluit op de behoefte.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl. (Foto: Pixabay)

Deel dit bericht!

Geef een antwoord