Vitaal Platteland: subsidiemogelijkheden voor initiatieven die leefbaarheid dorpen versterken

Hoogeveen – De provincie Drenthe ondersteunt dorpsinitiatieven met het fonds Vitaal Platteland. Dit zijn initiatieven van Drentse inwoners die zijn bedoeld om de leefbaarheid in en om de Drentse dorpen te versterken. Ook in 2019 wordt er opnieuw 50.000 euro beschikbaar gesteld.

Voor 1 mei indienen
Het gaat om projecten die door de dorpsbewoners zelf worden uitgevoerd binnen een tijdsbestek van 2 jaar na toekenning. Ook is het van belang dat het initiatief de hele dorpsgemeenschap ten goede komt. Voor kleinere initiatieven (onder de 3.000 euro) adviseert de gemeente een beroep te doen op het korte klap budget van De Smederijen. Bij deze aanvragen Vitaal Platteland gaat het om projecten met een begroting boven de 3.000 euro. De projecten moeten voor 1 mei 2019 worden ingediend.

Wethouder Giethoorn juicht het beschikbaar komen van dit budget toe: ‘Voor het vierde jaar op rij kan dit bedrag verdeeld worden over projecten die het platteland versterken. Net zoals voorgaande jaren hoop ik weer dat er veel projecten worden ingediend zodat we met mooie initiatieven de leefbaarheid op peil houden’.

Aanvragen

De aanvragen kunnen ingediend worden via een eenvoudig aanvraagformulier. Deze kunt u opvragen door een mail te sturen naar g.lunsing@dewoldenhoogeveen.nl. Als u een aanvraag indient moet u ook een begroting bijvoegen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gea Lunsing, secretaris van de adviescommissie, via 06 52580760.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord