Gemeenteraad voor geringe verhoging parkeertarief

Hoogeveen – De Hoogeveense gemeenteraad heeft donderdagavond met een ruime meerderheid gekozen voor een geringe verhoging van de parkeertarieven en een uitbreiding van de betaalde parkeertijd in Hoogeveen.

Sinds 2012 geen tariefsverhoging geweest ondanks dalende inkomsten

Bijna alle partijen stemden voor. Alleen PVDA en VVD waren tegen het besluit. Het tarief en tijden voor betaald parkeren gaan volgend jaar met twintig cent per uur omhoog naar 1,70 euro. Ook zal er langer betaald moeten worden voor het parkeren. De tijden voor betaald parkeren gelden volgend jaar van 8.00 tot 19.00 uur. Ook op feestdagen zoals Goede Vrijdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 2e Paasdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag worden als betaalde dagen aangemerkt. Het betalen op zondag is van tafel.

Uitbreiding van het aantal ‘blauwe zones’ (Schutstraat, Alteveerstraat en Het Haagje) gaan niet door.

Op de eerste publicatie van het voorgenomen besluit om de tarieven te verhogen kwamen bijna 450 reacties binnen.  Een veelgehoorde reactie van de reageerders was om het centrum van Hoogeveen voortaan te mijden en naar de winkelcentra in de buurt of andere dorpen en steden te gaan.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord