112/Misdaad

Zaak ‘Sharleyne’ na de zomer voor het Hof

Leeuwarden/Hoogeveen: Bij de regie-zitting van woensdag bleek dat de behandeling van de zaak ‘Sharleyne’ pas na de zomer zal plaatsvinden. Dan zal het hoger beroep van het O.M., na vrijspraak van de rechtbank Assen, voor de rechters van het gerechtshof Leeuwarden/Arnhem worden behandeld.
De kern van de zaak is of Sharleyne op 8 juni 2015 van de flat De Arend, is gevallen, gesprongen of door haar moeder over de reling is gegooid na een poging tot verwurging, zoals het Openbaar Ministerie geloofd of dat het toch een ongeluk is geweest veroorzaakt door slaapwandelen.
Onderzoeken in de geruchtmakende zaak hebben tot nu toe niet doorslaggevende resultaten opgeleverd. Deskundigen spreken elkaar tegen. Het hof heeft een nieuwe onderzoek gelast dat moet worden uitgevoerd door een Britse deskundige in valletsel, Paul Johnson. Ook werd een geheugendeskundige aangesteld die een verklaring van een getuige moet beoordelen. Daarnaast moet een deskundige in slaapwandelen de zaak bekijken. Ook dit onderzoek is nog niet gestart.
Zie ook het dossier: ‘Sharleyne’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen