112/Misdaad

Weer veel bestuurders in de fout: 40 processen-verbaal uit geschreven

Op donderdag 13 april 2023, is er een multidisciplinaire verkeerscontrole georganiseerd door aspiranten van de Politieacademie Drachten in samenwerking met Politie Zuidoost-Drenthe, Douane, Team Verkeer Noord-Nederland en de Marechaussee. De controle vond plaats op de parkeerplaats aan de A37, ter hoogte van Nieuwlande.

 

In totaal zijn er ongeveer 160 voertuigen gecontroleerd en zijn er ongeveer 40 processen-verbaal geschreven. De meest voorkomende waren:

 

– 5 keer voor het rijden zonder gordel;

– 5 keer voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

– 5 keer voor niet werkende verlichting van een aanhangwagen;

– 3 keer voor het verkeerd bevestigen van de losbreekreminrichtingskabel;

– 2 keer voor te zwaar beladen aanhangwagen;

– 1 keer voor het rijden onder invloed van drugs.

 

Naast de uitgeschreven processen-verbaal zijn er ook nog een aantal officiële waarschuwingen gegeven.

Ook controle in Hoogeveen

Donderdagmiddag heeft de politie ook een grote verkeerscontrole gehouden op het parkeerterrein bij de sportvelden aan de Mr. Cramerweg in Hoogeveen.

Hier zijn 180 voertuigen gecontroleerd en bijna 50 verbalen uitgeschreven. Hier werden ook verbalen uitgeschreven voor voertuigen die in staat waren dat deze niet meer verder mochten rijden. Deze kregen een WOK melding. De politie doet een WOK-melding bijvoorbeeld aan als je brom-/snorfiets is opgevoerd-melding. Dit is een ‘Wacht Op Keuren status’ in het kentekenregister bij de RDW. Je mag dan niet meer op je brom- of snorfiets rijden, behalve als je naar het keuringsstation van de RDW gaat om je tweewieler te laten keuren.

Ook Veilig verkeer was aanwezig met sleutelhangers en folders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen