112/Misdaad

vijf flessen lachgas aangetroffen in de auto

Regio – Op 30 juni heeft team Verkeer, eenheid Noord-Nederland op de slotdag van de TT op diverse locaties controles uitgevoerd. Bij 14 bestuurders was de snelheid te hoog, zij ontvangen hiervoor een bekeuring. Drie bestuurders konden het rijbewijs inleveren in verband met een snelheidsoverschrijding van 50 km/h.

Er is wederom gecontroleerd op bestuurders die tijdens het rijden gebruik maken van een mobiele telefoon. Hierbij zijn er vier bestuurders geverbaliseerd. Vijf bestuurders negeerden een inhaalverbod.

Een 24 jarige man uit Assen werd in Assen gecontroleerd na het zien rijden met een ballon in zijn mond. Hij reed slingerend en veroorzaakte bijna een aanrijding. Er zijn vijf flessen lachgas aangetroffen in de auto en in beslag genomen. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, gevaar/hinder veroorzaken en voor het wegvervoer van gevaarlijke stoffen (ADR). Het OM zal zich er over mogen buigen.
In samenwerking met de politie van de basisteams zijn er ook statische (alcohol)controles gehouden. De resultaten hiervan volgt in een later bericht. Foto: politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen