Vertraging en afsluitingen na meerdere ongevallen op A28

Pesse/Hoogeveen/Veeningen – Files als gevolg van aanrijdingen zijn momenteel  (15:30 uur) het beeld op de A28 . Tussen Hoogeveen en Pesse ontstond er een aanrijding waarbij 2 gewonden vielen. Hier is de weg momenteel nog geheel afgesloten voor het verkeer. Even later was het raak  tussen  Meppel richting Hoogeveen ter hoogte van de afslag Veeningen. Bij deze aanrijding vielen ook 2 gewonden

Bij Pesse reed een busje achterop een vrachtwagen waarbij twee gewonden vielen. Een jongetje raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijdt. Hij kreeg een troostbeertje om zijn aandacht af te leiden van het ongeval dat hem was overkomen. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De aangereden vrachtwagen kon na onderzoek zijn weg vervolgen.

De hulpverlening moest kort daarna tegen het verkeer in via de vluchtstrook naar een ongeval ter hoogte van Hoogeveen.  En ook ter hoogte van Veeningen was een ongeval met meerdere voertuigen. Bij deze twee ongevallen vielen ook twee gewonden.

In totaal is de A28 3 uur afgesloten geweest voor hulpverlening, onderzoek en berging.

https://youtu.be/cIlFrx7sllo

In de file voor een ernstig ongeval op de A28 zijn twee personenauto’s achter op elkaar gebotst. Beide personenauto’s raakten totaal vernield. Een derde personenauto werd in deze aanrijding van achteren geraakt. Twee personen zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Ongeval Pesse waarbij 2 gewonden vielen Foto: Persfotografie Hoogeveen