Vanaf 1 september 2023 stopt Burgernet met het versturen van sms/spraakberichten en gaat over op een app

Vanaf 1 september 2023 stopt Burgernet met het versturen van sms/spraakberichten. Als u berichten van Burgernet wilt blijven ontvangen, kunt u meedoen via de Burgernetapp. Hiermee is uw privacy beter geborgd omdat u zich niet als deelnemer hoeft te registreren.

Daarnaast biedt de app veel meer mogelijkheden dan sms/spraak. Zo kunt u een foto sturen naar de meldkamer als u wat heeft gezien. Heeft de centralist meer ruimte voor de beschrijving van het signalement, daarmee voorkomen we onduidelijke afkortingen. En ontvangt u ook actieberichten van de omgeving waar u zich bevindt en AMBER Alerts met foto.

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen. Via de Burgernetapp ontvangt u een actiebericht wanneer zoiets gebeurt in uw omgeving. Iets gezien? Dan schakelt u via de app rechtstreeks met de politie.

Via de Burgernetapp ontvangt u ook AMBER Alerts wanneer een vermist kind in levensgevaar is. U herkent een AMBER Alert aan de oranje kleur en de titel AMBER Alert.

Klik hier voor een eenvoudige stap voor stap instructie om de Burgernetapp te downloaden of bekijk onderstaand filmpje.

Download de Burgernetapp voor