Taakstraffen voor openlijk geweld in Hoogeveen

Assen/Hoogeveen: Twee 20-jarige inwoners van Hoogeveen zijn in Assen veroordeeld tot taakstraffen wegens het plegen van openlijk geweld, gepleegd op 28 januari van dit jaar in het uitgaansgebied.

De bewuste avond was het onrustig en deden zich meerdere vechtpartijen voor. Toen iemand trachtte te sussen kreeg ook hij klappen. Toen de man op de grond lag werd hij door beide Hoogeveners geschopt en raakte zodanig gewond dat vervoer naar het ziekenhuis nodig was. Een gebroken neus en een hersenschudding, zo werd geconstateerd.

Misselijkmakend en weerzinwekkend, zo noemde de officier van justitie het gedrag van beide mannen en eiste tegen de ene man een taakstraf van 240 uur en tegen de ander een celstraf van 4 maanden. Als reden voerde de officier aan het verschil van gedrag tussen beide geweldplegers. De eerste begreep dat hij fout had gehandeld de ander voelde zich slachtoffer.

De aanklacht van zware mishandeling achtte de rechter niet bewezen, wel vond hij een veroordeling tot openlijk geweld op zijn plaats. De eerste man kreeg een taakstraf van 120 uur en de tweede man een taakstraf van 150 uur en 2 weken voorwaardelijke celstraf.