112/Misdaad

Schade groot na uitslaande brand, naastgelegen horeca gaat maandag wel open

Hoogeveen – Een grote en felle brand maakte zondagmorgen korte metten met 2 bedrijfspanden en een bovengelegen woning. De brand verwoeste grillroom en restaurant La Bamba en het Café Biljart De Pastoor, inclusief bovengelegen woning. 

De mensen uit de woning zijn ongedeerd het pand uit gevlucht en hebben alleen nog een mobiele telefoon mee kunnen nemen. Zij zijn elders opgevangen. Voor het café en restaurant is alles verloren gegaan. Zondagmorgen heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar de mogelijke oorzaak.

Primera 

Bij de Primera, die naast La Bamba gelegen is, moet de volledige voorraad worden vernietigd. Ook de plafonds, wanden en vloerbedekking worden vervangen. Het hele pand moet worden gereinigd en schoongemaakt voor dat deze weer open kan. De rook- en waterschade is zeer groot. Zondagmiddag zal naar verwachting worden begonnen aan het leeghalen van het pand.

Brasserie de Lekkernij

Brasserie De Lekkernij is ook getroffen door deze brand. Het hele plafond dient te worden vervangen, de rookgeur valt niet meer uit te verwijderen. Terrasmeubels en parasols worden vandaag nog gereinigd. De Lekkernij is op 1 juni geopend om 12.00 uur volgens de planning.

Pand 3&40

Pand 3&40 gaat morgen ook volgens planning open. Het pand is gelucht en schoongemaakt en is veilig bevonden om open te gaan.

Verdachte lucht

Bij de brand werd bij een meting een verdachte lucht waargenomen door de brandweer. Deze bleek afkomstig uit een bovenwoning aan de Grote Kerkstraat. Daar werden spullen aangetroffen die worden gebruikt bij een wietplantage. Twee personen zijn meegenomen om een verklaring af te leggen op het politiebureau. Zo bericht Meternieuws

Zie ook: Grote brand legt 2 horecabedrijven en bovenwoning in de as

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen