112/Misdaad

Politie deelt boetes uit bij langzaamaanacties op A37

 De politie heeft zondagmiddag en aan het begin van de avond meerdere proces-verbalen uitgedeeld bij langzaamaanacties die plaatsvonden op de noordelijke snelwegen. Er vonden onder andere acties plaats op de A7 bij Beetsterzwaag en Drachtstercompagnie. Ook op de A32 bij Steenwijk en de A37 bij Holsloot begonnen voertuigen zondag een langzaamaanactie.

Tussen Nieuw-Amsterdam en Zwinderen kwam verkeer stil te staan. Na een blokkade zou er een langzaamaanactie zijn gehouden. Voor de veiligheid leidde de politie het verkeer bij Geesbrug van de snelweg af. Hierna is een einde gemaakt aan de deze actie.

Hoge boetes

De langzaamaanacties worden vooral veroorzaakt door bestuurders van personenvoertuigen. Deze actievoerders maakten zich onder andere schuldig aan onnodig links rijden en het gebruik maken van de vluchtstrook. De politie heeft hiervoor meerdere hoge proces-verbalen uitgedeeld. Ook zijn er bij deze acties meerdere kentekens opgeschreven en daardoor kan er later op basis van beelden ook nog een proces-verbaal worden opgemaakt. De boetebedragen kunnen oplopen tot honderden euro’s.

Zeer gevaarlijk

De politie wordt ingezet tijdens langzaamaanacties en wegblokkades. Die kunnen namelijk leiden tot zeer gevaarlijke situaties. De prioriteit van de politie ligt bij het waarborgen van de veiligheid van de andere weggebruikers en de agenten zelf. Daarna wordt ingezet op het beëindigen van de protestactie. Waar mogelijk wordt gehandhaafd op strafbare feiten. Het is nog niet bekend welke en/of er een organisatie achter zit. eenbron: politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen