112/Misdaad

Persfotograaf bedreigd tijdens eenzijdig ongeval aan Vliegveldweg

Hoogeveen – Rond de klok vier uur zaterdagmiddag werd de meldkamer gealarmeerd voor een Prio 2 ongeval Vliegveldweg auto te water. Er komt geen politie of ambulance ter plaatse als er tijdens de melding aangegeven wordt dat er geen letsel of  andere schade is dan alleen het betrokken voertuig. Hierna wordt de sleepdienst gealarmeerd voor het afvoeren van het beschadigde voertuig. 

Rond kwart over vier kwam een persfotograaf ter plaatse van 112 Hoogeveen om van het ongeval een aantal foto’s te maken en poolshoogte te nemen. De eigenaar van de auto kon dit niet waarderen en wou dat er geen foto’s van het ongeval gemaakt werden. In het kader van de persvrijheid legde de fotograaf uit waarvoor hij er was en wat hij kwam doen. De bestuurder waarschuwde de fotograaf een keer en besloot hierna dreigende taal uit te slaan. Hij dreigde de camera in het water te gooien en stond met een gebalde vuist klaar om de fotograaf een dreun te verkopen.

De fotograaf heeft op dit moment besloten zijn spullen op te ruimen en te vertrekken. Een honderd meter verderop heeft hij de politie gebeld om aangifte te doen. De politieagent die ter plaatse kwam op de motor vond het niet de moeite om een aangifte op te nemen, omdat hij het al te druk had met overige werkzaamheden.

Harm Meter van Persbureau Meter: “We betreuren het enorm dat politie weer niet daadkrachtig durft op te treden tegen deze misstanden.”

De fotograaf heeft alsnog foto’s gemaakt van het ongeval. Deze zijn hieronder te bewonderen. Foto: 112Hoogeveen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen