112/Misdaad

Onrustig weekend in de wijk Krakeel: autobranden en diefstal

De politie is op zoek naar getuigen van een mogelijke diefstal van een voertuig en twee autobranden die in de nacht van zondag 7 op maandag 8 mei plaatsvonden in de omgeving van De Kroon, de Terpweg en de Kleine Beer in Hoogeveen.

De politie kreeg op 8 mei rond 00:15 uur eerst een melding van een autobrand aan de Terpweg. Vijftien minuten later bleek ook een bestelauto aan de Kleine Beer in de brand te staan. Later in de nacht kreeg de politie een melding van een diefstal van een bestelauto en een damesfiets aan De Kroon. Dat zou rond middernacht hebben plaatsgevonden. Het zou daarbij gaan om het voertuig dat later brandend werd aangetroffen op de Terpweg.

De politie houdt rekening met een verband tussen de diefstal en de twee autobranden. De verschillende meldingen kwamen binnen korte tijd binnen en de drie locaties liggen vlak bij elkaar. De politie heeft al gesproken met betrokkenen, mogelijke getuigen en buurtbewoners. Ook is er gekeken of er camerabeelden zijn die kunnen worden veiliggesteld.

Het kan daarnaast goed zijn dat iemand anders in de wijk Krakeel of de omgeving van de Terpweg rond middernacht iets heeft gezien of gehoord van de mogelijke diefstal en/of de autobranden. Het kan ook zijn dat iemand in de omgeving beelden heeft van een cameradeurbel of een dashcam, waarop iets verdachts te zien is. Heeft u tips of andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen