112/Misdaad

Kans op natuurbranden: open vuur verboden

Het is droog in de natuur! Daarom gaat veiligheid regio Drenthe dit weekeinde ook in Drenthe over naar Fase 2 (extra alert). Dat betekent dat open vuur in de natuur verboden is, van barbecue tot houtkorf, van roken tot wensballonnen. Help mee een natuurbrand voorkomen!

Het is droog in Drenthe en ook de komende tijd wordt nauwelijks regen verwacht. Bovendien staat er vrijwel voortdurend een matige tot vrij krachtige wind. De combinatie van langdurige droogte en wind is reden voor Veiligheidsregio Drenthe om Fase 2 af te kondigen. De brandweer is altijd extra alert, maar het is nog belangrijker dat inwoners extra alert zijn, zodat we natuurbrand voorkomen.

Natuurbranden vaker moeilijk te bestrijden
Uit recent onderzoek blijkt dat in de toekomst een groter deel van Nederland te maken krijgt met meer natuurbranden. De natuurbranden worden steeds vaker intense branden die niet meer zijn te blussen, maar pas stoppen als er geen brandstof meer is. Doordat droogte en warmte elkaar versterken, neemt het natuurbrandrisico sneller toe dan dat het klimaat verandert. Lees meer over het rapport en hoe de brandweer in Drenthe hier mee omgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen