Jaarwisseling in Noord-Nederland kenmerkt zich door heftige gebeurtenissen

Tijdens de jaarwisseling zijn er in Drenthe grote ongeregeldheden uitgebleven. Wel was er een zeer grote brand in Eursinge  waarbij een woonboerderij geheel uitbrande.  Er waren verder  meldingen van branden, vuurwerkoverlast en vernielingen. In Drenthe zijn vier aanhoudingen verricht voor diverse feiten.

In Hoogeveen moest de brandweer een aantal keer uitrukken voor onder ander uit de hand gelopen vreugdevuurtjes. Op het Stationsplein brandde een scooter geheel uit. Aan de Kometenlaan vatte een auto vermoedelijk door vuurwerk in de brand. Later in de nacht moest de brandweer in actie komen bij een schoorsteenbrand aan de Noorderweg.

Grote rietgedekte woonboerderij in vlammen op in Eursinge

Eursinge – Een grote riet gedekte woonboerderij is in Eursinge bij Pesse in vlammen opgegaan. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Brandweer korpsen uit de hele  regio bestreden het vuur maar toen ze zich snel ter plaatse spoeden was de brand al zo hevig de hoeve al niet meer te redden viel. Er raakte niemand gewond. Het nabluswerk vergde nog enkele uren tot in de verre Nieuwjaarsmorgen. Video: Meternieuws

Jaarwisseling in Noord-Nederland kenmerkt zich door heftige gebeurtenissen

Noord-Nederland – De jaarwisseling in Noord-Nederland kenmerkt zich door een aantal heftige gebeurtenissen, vooral in Groningen. In Friesland en Drenthe bleven grote ongeregeldheden uit. In Groningen werd de ME ingezet in Hoogkerk en Bedum. In Midwolda heeft een explosie plaatsgevonden met zwaar vuurwerk. Daarnaast vonden er twee dodelijke ongevallen plaats in Oldehove en Oude Pekela. In de stad Groningen vond een steekincident plaats. In totaal zijn er in Noord-Nederland veertien aanhoudingen verricht tijdens de jaarwisseling.

Provincie Drenthe

Tijdens de jaarwisseling zijn er in Drenthe grote ongeregeldheden uitgebleven. Er waren wel meldingen van branden, vuurwerkoverlast en vernielingen. In Drenthe zijn vier aanhoudingen verricht voor diverse feiten.

Onrustig in Eelde
Wel was het onrustig in Eelde. De politie is daar enige tijd aanwezig geweest en ook hier werd er met vuurwerk in de richting van agenten gegooid. Uiteindelijk keerde de rust terug.  Ook aan de Schultestraat in Assen was het gedurende de avond en nacht onrustig als het gaat om branden op straat. Tijdens het blussen daarvan is de brandweer bekogeld met vuurwerk. Uiteindelijk keerde ook daar de rust terug.

opgelopen.

Intensieve samenwerking
Tijdens de nacht en in de voorbereiding daarop werd intensief samengewerkt met onze partners, waaronder burgemeesters, gemeenten, brandweer, de ambulancedienst en de veiligheidsregio.

De komende periode zal meer duidelijk worden over de precieze omvang van de schade gedurende de nacht. Ook is het mogelijk dat er naar aanleiding van opsporingsonderzoeken van incidenten/aangiften nog verdachten worden aangehouden.