112/Misdaad

Half jaar cel geëist tegen man die Kasper Wulff doodreed

Hoogeveen – Twaalf maanden gevangenisstraf waarvan zes voorwaardelijk. Dat eist het O.M. tegen de 52-jarige man uit Elim man die op de A37 de Hoogevener Kasper Wulff doodreed. Daarnaast vroeg het O.M. een rijontzegging van 3 jaar (1 jaar voorwaardelijk). De fatale aanrijding gebeurde 27 december 2016. De verdachte was tijdens het ongeval onder invloed van alcohol.

De officier van justitie verweet dat de man uit Elim zeer onvoorzichtig is geweest, omdat hij met alcohol op (0.8 promille) toch in de auto stapte en te hard reed, volgens meerdere getuigen. Het gedrag is volgens het Openbaar Ministerie niet roekeloos te noemen. Als het aan de officier van justitie ligt krijgt de man ook een rijontzegging van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Op de plek van de aanrijding was eerder een ongeval gebeurd. De stiefvader van Kasper Wulff was met zijn auto en aanhanger geschaard. Hulpverleningsdiensten waren bezig om de voertuigen te bergen. Zijn schoonmoeder had Wulff gebeld om te vragen of hij vader wilde ophalen. Daarom ging hij samen met zijn dochter ter plaatse. De politie had de vluchtstrook afgezet en achter de politie-auto met zwaailichten stond nog een gele wagen met zwaailichten van Rijkswaterstaat.

Advocaat, Tineke Pieters, van de man vroeg om vrijspraak betreffende het veroorzaken van het ongeval en onvoorzichtig rijgedrag omdat hij ter hoogte van de afslag Hoogeveen-Oost altijd naar de linker rijstrook gaat om het invoegende verkeer ruimte te geven. Vlak voor de plaats van het ongeval ging een andere weggebruiker ook naar de linkerrijstrook vanwege de zwaailichten van de hulpdiensten op de vluchtstrook, waardoor de man uit Elim werd verrast en de controle over zijn auto verloor hetgeen de dramatische gevolgen heeft veroorzaakt. Deze bestuurder heeft de fout gemaakt, aldus de advocaat. Het rijden onder invloed acht ze wel bewezen.

Direct na het ongeval kreeg de inwoner van Elim al een rijontzegging van vijf maanden en moest hij de educatieve maatregel alcohol en verkeer volgen.

De rechtbank in Assen doet over twee weken uitspraak, die is op 7 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen