Inbreken lucratief, pakkans zeer gering

Hoogeveen: RTL Nieuws concludeert op basis van openbare bronnen dat inbrekers een goede kans hebben om geen verantwoording te hoeven afleggen voor hun daden want het oplossingspercentage is zeer laag. De politie laat weten dat deze gegevens niet veel zullen veranderen. Dagelijks wordt er gemiddeld 100 keer ingebroken.

In Hoogeveen zijn in de onderzochte jaren (2016-2018) 490 inbraken geregistreerd waarvan een 35-tal (7.1 %) werden opgelost. Het laagste percentage van Drenthe! Assen wist de meeste zaken op te lossen in onze provincie, 465 geregistreerde inbraken waarvan 66 (14.2 %) werden opgelost. De meeste inbraken vinden overigens plaats in de maanden december en januari. In juni wordt er het minst ingebroken.

De politie geeft in een reactie op de resultaten van het onderzoek aan dat een inbraak weinig tot geen prioriteit heeft, vaak vanwege te weinig sporen. Dat het leidt tot frustratie van de slachtoffers wordt erkend evenals de ‘eerlijke’ boodschap dat het oplossingspercentage niet zal stijgen. (Foto: Pixabay)

Meer cijfers over misdrijven in Hoogeveen